TNO: sneller, veiliger én socialer met navigatie

Redactie Redactie
• Laatste update:

De verzekeraar, tevens initiator, liet het onderzoek door TNO uitvoeren en riep hierbij de hulp in van TomTom, Athlon Car Lease en AON.

TNO stuurde 36 leaserijders met geprepareerde auto’s – zowel met als zonder TomTom – een voor hen onbekend gebied in en analyseerde het verkeers- en rijgedrag. Hieruit bleek dat mensen met een navigatiesysteem gemiddeld 16% minder kilometers afleggen om hun reisdoel te bereiken dan bestuurders die hun route met de kaart en het stratenboek uitstippelen. De proefpersonen met een navigator besparen hierdoor zo’n 18% aan reistijd, aldus het rapport, én ze gedragen zich socialer. Zo werden bij automobilisten met een navigator 50% procent minder gevallen van ongepast weggedrag geconstateerd dan bij de gebruikers van papier.

Een statistische analyse die werd losgelaten op vierduizend auto’s van Athlon Car Lease wees uit dat berijders zonder navigator gemiddeld 12% meer aanrijdingschades claimen dan berijders met navigatie; dit komt neer op 5% aan extra schadekosten.

Opmerkelijk is dat Delta Lloyd in de resultaten aanleiding heeft gezien om nieuwe klanten 10% korting op een autoverzekering te geven als zij kunnen aantonen dat zij een TomTom gebruiken.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

TNO: sneller, veiliger én socialer met navigatie | Automotive Online

TNO: sneller, veiliger én socialer met navigatie

Redactie Redactie
• Laatste update:

De verzekeraar, tevens initiator, liet het onderzoek door TNO uitvoeren en riep hierbij de hulp in van TomTom, Athlon Car Lease en AON.

TNO stuurde 36 leaserijders met geprepareerde auto’s – zowel met als zonder TomTom – een voor hen onbekend gebied in en analyseerde het verkeers- en rijgedrag. Hieruit bleek dat mensen met een navigatiesysteem gemiddeld 16% minder kilometers afleggen om hun reisdoel te bereiken dan bestuurders die hun route met de kaart en het stratenboek uitstippelen. De proefpersonen met een navigator besparen hierdoor zo’n 18% aan reistijd, aldus het rapport, én ze gedragen zich socialer. Zo werden bij automobilisten met een navigator 50% procent minder gevallen van ongepast weggedrag geconstateerd dan bij de gebruikers van papier.

Een statistische analyse die werd losgelaten op vierduizend auto’s van Athlon Car Lease wees uit dat berijders zonder navigator gemiddeld 12% meer aanrijdingschades claimen dan berijders met navigatie; dit komt neer op 5% aan extra schadekosten.

Opmerkelijk is dat Delta Lloyd in de resultaten aanleiding heeft gezien om nieuwe klanten 10% korting op een autoverzekering te geven als zij kunnen aantonen dat zij een TomTom gebruiken.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.