Bovag: 40 uur kán, maar hoeft niet

Redactie Redactie
• Laatste update:

Anderhalf jaar geleden, tijdens de CAO-onderhandelingen, is afgesproken dat Bovag-leden hun mensen veertig uur mogen laten werken, en dat er voor de twee uur die extra wordt gewerkt bovenop de normale werkweek van 38 uur gewoon het normale uurloon wordt betaald. ADV-dagen worden zo omgezet in geld. Een prima regeling, aldus Kleiboer. Het enige ‘haakje’ is dat de werkgever zijn werknemers niet kan verplichten tot de twee-uur-extra-werk-tegen-gewone-betaling. Dus is Kleiboer toch misschien blij met het voorstel van het CDA? “Op dit moment hebben we een goede regeling. Maar als de arbeidsmarkt verder aantrekt – we zien daar de eerste tekenen al van – is een standaard werkweek van veertig uur misschien wel aantrekkelijk.”

Moet Nederland weer gewoon naar een werkweek van veertig uur? Hieronder kunt u uw mening geven.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.