Focwa: regel schadehistorie via ADI

Redactie Redactie
• Laatste update:

Focwa vindt dat de schadegegevens toebehoren aan de individuele autoschadeherstelbedrijven en dat zij moeten bepalen of zij deze beschikbaar stellen voor welke doeleinden dan ook. De Focwa is dan ook blij met de uitspraak, maar zegt tegelijk dat zij geen tegenstander is van de transparantie die de Bovag wil. Maar dan moet er wel een branchebrede consensus zijn, vindt de schadebranchevereniging. Zij pleit er daarom voor het onderwerp te bespreken in Auto Data Interchange, een koepel die zich bezighoudt met informatie-uitwisseling. Naast de Focwa zijn onder meer ook de Bovag, RAI en VNA lid van ADI.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.