Nieuwe ABA-voorzitter zoekt garage

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Waarom gaat die niet naar het onafhankelijke autobedrijf?” Ook zal de ABA intensiever met auto-importeurs en -fabrikanten gaan praten om technische informatie los te krijgen.

Eckhardt maakte van de gelegenheid gebruik om de positie van de ABA stevig neer te zetten: met 3.360 leden is de bond van universele garages groter dan ooit. Zij zetten samen 5,3 miljard euro per jaar om: 3 miljard in de occasionverkoop, 1,3 miljard in de werkplaatsen en 1 miljard in de verkoop van 42.000 nieuwe auto’s.

De nieuwe voorzitter moet nog wel even wennen: een van zijn twee auto is in onderhoud bij “een bedrijf dat geen lid van ons is. Maar ik ben al op zoek naar een andere garage.” Hij zal zijn auto toch niet bij een dealer in onderhoud hebben?

Uiteraard staat ook bij Eckhardt de APK bovenaan zijn agenda. “Het is nog geen gelopen koers, wij blijven hameren op 3-1-1. Wij gaan naar minister Peijs om dat te beargumenteren: 7,4% van de auto’s heeft na drie jaar een mankement dat invloed kan hebben op de verkeersveiligheid.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.