Megelink: nieuwe internetveiling wrakken

Redactie Redactie
• Laatste update:

Voorheen beheerde de NRM zelf een veilingsite waar opkopers total-loss auto’s konden kopen van verzekeraars. Deze handel wordt echter vanaf 1 januari aanstaande aan de vrije markt overgelaten. De NRM trekt zich dan terug en wordt als ‘label’ ondergebracht bij het nieuw opgerichte Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit, dat als toezichthouder gaat controleren of de handel in total-lossen volgens de regels blijft verlopen.

De NRM werd in 2000 opgericht om te voorkomen dat schadevoertuigen werden gebruikt voor het omkatten van auto’s door criminelen.

In de nieuwe opzet kunnen verzekeraars zelf kiezen via welk goedgekeurd veilingsysteem zij de total-loss voertuigen gaan aanbieden. Zij dienen een total-loss bureau in te richten of een extern expertisebureau in te schakelen.

Megelink & Partner is in een vergevorderd stadium om zijn nieuwe veilingapplicatie te koppelen aan een kantoorautomatiseringpakket dat is toegespitst op de schade- en expertise-afhandeling.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.