ZBG koopt Arenda van ING

Redactie Redactie
• Laatste update:

ING heeft tot de verkoop besloten omdat de Divisie Intermediair van de bank stopt met het aanbieden van consumptief krediet.

ZBG nam in 2003 al de Belgische kredietondernemingen Krefima en Finmatic over, in 2004 volgde de overname van ZA België (Zwolsche Algemene, dochter van de Allianz Groep). Door de overname van Arenda overschrijdt de kredietportefeuille van ZBG het bedrag van twee miljard euro.

ZBG ziet in de overname van Arenda goede kansen om op de Nederlandse financiële markt een positie in te nemen en deze daarna uit te bouwen. Het is de bedoeling dat Arenda binnen ZBG – door de synergie met onder meer Krefima – haar activiteiten en productenaanbod uitbreidt.

De ZBG Groep is een internationaal opererende particuliere investeringsmaatschappij die in 1982 is opgericht. ZBG richt zich op twee activiteiten: commercieel onroerend goed en financial services. De real estate portfolio van ZBG heeft een waarde van ruim € 2,5 miljard. Daarnaast investeert ZBG Groep in een aantal internationaal opererende industriële ondernemingen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.