Fiat: bpm-differentiatie is waanzin

Redactie Redactie
• Laatste update:

Fiat rekent voor: een Citroën C1 krijgt een bonus van 1.000 euro, een prijskorting van 12%; de Panda 1.2 krijgt geen korting. De auto valt onder hetzelfde label als de BMW 630i, die anderhalf keer zoveel CO2 uitstoot. In dat topsegment krijgt de Hummer H2 de hoogste malus, wat leidt tot een prijsstijging van slechts 0,55%. Terwijl een minder hoge malus (270 euro) voor de Ford Ka 1.3 een prijsstijging van 3% betekent.

De redenering van Fiat is natuurlijk ook om te draaien: iemand die een ‘groenere’ auto koopt in het goedkoopste segment, heeft procentueel veel meer voordeel dan iemand die een milieubewuste keuze maakt in een duurder segment.

Meer over de bpm-differentiatie in Automotive 24, die 19 december verschijnt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.