Bovag: ANWB levert broddelwerk

Redactie Redactie
• Laatste update:

Een recent onderzoek naar de biedingen van dealers op een negen jaar oude Carina – en waarbij die biedingen uiteenliepen van € 2.000 tot € 6.252 – was de druppel die de emmer deed overlopen.

Het onderzoek is volgens Burgman slecht uitgevoerd: “Er zijn offertes vergeleken voor inruiltransacties van een auto op maar liefst tien verschillende merken en soms binnen die merken ook nog verschillende uitvoeringen en typen. Daarbij horen verschillende prijzen en marges. […] Een ieder die voldoende inzicht heeft in de autobranche weet dat.” Ofwel: de ANWB heeft broddelwerk geleverd. Tenzij de onderzoekers met opzet stemming wilden maken, merkt Burgman op.

De ANWB deed het tijdens het onderzoek voorkomen of zij een nieuwe auto wilde kopen. De auto’s die hierbij werden uitgekozen waren een Chevrolet Tacuma, Citroën C4, Ford Focus, Hyundai Matrix, Mazda 3, Opel Astra, Peugeot 307, Renault Mégane, Toyota Corolla en Volkswagen Golf.

Volgens Burgman heeft de ANWB nu een paar keer achter elkaar slecht onderzoek afgeleverd. “Deze kwalificatie was eind vorig jaar ook op zijn minst van toepassing op het onderzoek van de ANWB naar de kwaliteit van onderhoudsbeurten. In dat onderzoek werden, zo bleek achteraf, diverse grove fouten gemaakt en bedrijven ten onrechte bekritiseerd. De ANWB heeft toen, alweer gebrekkig, ver weggestopt op de website gerectificeerd.”

Burgman vindt dat de ANWB “de autobranche en de vele goedwillende professionele bedrijven” in een verkeerd daglicht stelt. Hij vraagt om rectificatie.

De ANWB beraadt zich op een reactie.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.