Balkenende niet welkom in Nijmegen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dus zijn de Renault Espace, de Vel Satis en de Mercedes S-klasse (alle 1,86 m) straks niet meer welkom in Nijmegen, om maar te zwijgen van reuzen als de Volkswagen Phaeton en BMW 7 (1.90 m). Dat wordt trouwens een probleem als Neerlands minister-president langs wil komen, want die heeft een 7-serie.

Initiatiefnemer Groen Links zegt dat suv’s bij ongevallen meer letsel veroorzaken dan ‘gewone’ auto’s en dat ze meer vervuilen. De Nijmeegse motie is vrijwel letterlijk overgeschreven van het voorstel dat Groen Links een week geleden in de Tweede Kamer heeft ingediend. Ook daarin wordt erop gewezen dat suv’s nauwelijks voor rijden in ruw terrein worden gebruikt, maar vooral dienen als statussymbool.

Verkeersminister Karla Peijs heeft na het voorstel van Groen Links een onderzoek naar de suv toegezegd. En gisteren zinspeelde VROM-staatssecretaris Pieter van Geel op een verbod voor suv-advertenties. Hij deed dit tijdens het symposium ‘Energy in Motion’ in Amsterdam.

Het is onduidelijk wanneer Nijmegen zijn suv-verbod invoert: burgemeester en wethouders moeten een voorstel uitwerken om het parkeerverbod te realiseren.

Groen Links noemt de suv een ‘aso-bak’ en ‘statussymbool van veelverdieners’. Waarom kiest de partij voor zijn anti-suv-koers? Maakt men zich zorgen over milieu en veiligheid? Of ziet links Nederland de suv als een te nadrukkelijk vertoon van ik-verdien-meer-dan-jij? U kunt uw mening hieronder kwijt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Balkenende niet welkom in Nijmegen | Automotive Online

Balkenende niet welkom in Nijmegen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dus zijn de Renault Espace, de Vel Satis en de Mercedes S-klasse (alle 1,86 m) straks niet meer welkom in Nijmegen, om maar te zwijgen van reuzen als de Volkswagen Phaeton en BMW 7 (1.90 m). Dat wordt trouwens een probleem als Neerlands minister-president langs wil komen, want die heeft een 7-serie.

Initiatiefnemer Groen Links zegt dat suv’s bij ongevallen meer letsel veroorzaken dan ‘gewone’ auto’s en dat ze meer vervuilen. De Nijmeegse motie is vrijwel letterlijk overgeschreven van het voorstel dat Groen Links een week geleden in de Tweede Kamer heeft ingediend. Ook daarin wordt erop gewezen dat suv’s nauwelijks voor rijden in ruw terrein worden gebruikt, maar vooral dienen als statussymbool.

Verkeersminister Karla Peijs heeft na het voorstel van Groen Links een onderzoek naar de suv toegezegd. En gisteren zinspeelde VROM-staatssecretaris Pieter van Geel op een verbod voor suv-advertenties. Hij deed dit tijdens het symposium ‘Energy in Motion’ in Amsterdam.

Het is onduidelijk wanneer Nijmegen zijn suv-verbod invoert: burgemeester en wethouders moeten een voorstel uitwerken om het parkeerverbod te realiseren.

Groen Links noemt de suv een ‘aso-bak’ en ‘statussymbool van veelverdieners’. Waarom kiest de partij voor zijn anti-suv-koers? Maakt men zich zorgen over milieu en veiligheid? Of ziet links Nederland de suv als een te nadrukkelijk vertoon van ik-verdien-meer-dan-jij? U kunt uw mening hieronder kwijt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.