Scénic en Touran het veiligst

Redactie Redactie
• Laatste update:

Daarin scoort de Ford Focus C Max met vier sterren het hoogst. In hetzelfde segment van de kleine mpv’s scoort de Renault Kangoo met twee sterren het laagtst, de Scénic haalt er drie.

Voetgangers: bekaaid
Van 4×4 auto’s scoorde de Jeep Cherokee vier sterren voor inzittendenbescherming, van de grote mpv’s haalde de Toyota er ook vier. Ook de Mazda 6, Audi A3, Citroën C2 en Mazda 2 halen er vier voor inzittendenbescherming, en drie voor bescherming van kinderen op de achterbank. Voetgangers komen er minder goed af: de meeste winnaars halen op dit punt één ster, de Citroën C2 en Mazda 2 halen er twee, de Scenic en C Max ook. De VW Touran scoort hier als enige drie sterren. De Touran en de Cherokee zijn niet getest op veiligheid voor kinderen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.