‘Harde’ ABS verder zónder Akzo

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit om meer geep op die markt te krijgen. Het feit dat Akzo Nobel, leverancier van Sikkens autolakken, aandeelhouder zou worden van deze nieuwe franchise leidde bij een aantal partijen tot bewaren. Zo besloot het AutoschadeHuis (negen vestigingen) ABS te verlaten. “Wij vinden het niet correct dat een leverancier van ons onver onze hoofden heen onze markt gaat benaderen”, aldus directeur Peter Engels. Zijn reactie stond niet op zich, blijkt uit de woorden van ABS-directeur Cees Klaassen. “Uit de reacties van fleetbedrijven en leasemaatschappijen bleek dat men niet gelukkig was met een dergelijke constructie. Uiteindelijk hebben de bedenkingen van deze belangrijke marktpartijen de doorslag gegeven.”
Het niet doorgaan van de samenwerking met Akzo Nobel Car Refinishes heeft geen gevolgen voor de ontwikkeling van de hard franchise van ABS, aldus Klaassen. De ‘kick off meeting’ van de nieuwe organisatie vindt volgende week plaats. Het is de bedoeling dat het netwerk vanaf 1 januari 2004 operationeel is.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.