Één op drie heeft slechte remmen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bovendien zou de remvloeistof vaak niet meer van goede kwaliteit zijn.

Oorzaken
De oorzaken van het hoge aantal slechte remmen zijn volgens Kwik-Fit frequent remmen in files, maar ook rotondes en verkeersdrempels. Daar komt bij dat het gemiddelde motorvermogen van de auto de laatste jaren sterk is gestegen, waardoor hij eerder op snelheid komt en ook vaak weer sneller moet afremmen. Per gereden kilometer zou gemiddeld zes keer worden geremd; een auto met 100.000 km op de teller zou dus 600.000 rembewegingen achter de rug hebben.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.