Certificaat voor chauffeurs

Redactie Redactie
• Laatste update:

De examens worden afgenomen door het CCV, een divisie van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Anton van der Kooi, één van de initiatiefnemers van de opleiding, legt uit: “Bij onze training draait het om de begrippen vlot, veilig en comfortabel. Als je te hard een bocht doorgaat, zit de baas achterin niet lekker. Als je bij het uitkomen van de bocht op het goede moment het gas er weer opdoet, trek je de wagen recht, dat is het meest comfortabele.”
Van der Kooi, die zelf dertien jaar lang bij de marechaussee werkte, wijst erop dat er aan de chauffeursopleiding ook een veiligheidsaspect zit. “Als je bijvoorbeeld ’s morgens bij het huis van je baas aankomt, moet je eerst goed kijken of daar alles in orde is.” De praktijktraining duurt vijf dagen. Behalve voor directiechauffeurs geeft Interdrive ook ‘gewone’ rijvaardigheidstrainingen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.