De Duitsers komen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Momenteel wordt, in samenwerking met Pon, de Nederlandse markt serieus verkend, aldus een zegsman van het concept. Bij Pon’s Automobielhandel reageert algemeen directeur Robert Sinke terughoudend: “Ik heb zelf twee jaar geleden naar het concept gekeken en we hebben er niets mee gedaan. We hebben ook op dit moment geen concrete plannen, maar anderzijds kun je gezien de ontwikkelingen in de autowereld – denk alleen al aan Monti – niets uitsluiten. Maar dan zit je wel met minstens één groot dilemma: er zijn geen monteurs. Wij hebben in onze merkorganisatie driehonderd monteurs nodig, ik zou niet weten waar we ze vandaan moeten halen.”

1,2,3
Ook het werkplaatsconcept 1,2,3 Autoservice van de onderdelenleverancier Temot heeft plannen om naar Nederland te komen. Dit werkplaatsconcept bestaat al langer, maar werd vorig jaar, terwijl het in erbarmelijke toestand verkeerde, door Temot overgenomen. Het aantal contractpartners is teruggebracht naar een nog altijd respectabele 750.
Nu 1,2,3 in Duitsland weer op de rails staat, wendt men de blik naar het westen. Als aandeelhouder van Temot is onderdelenimporteur Van Heck de aangewezen partij om het concept in ons land op te bouwen. Directeur Adriaan Roggeveen is echter voorzichtig: “Je moet het niet zien als een franchiseconcept of iets dergelijks. Meer als een retailservice. We zoeken mensen die zelf weten wat ze willen, en daar kunnen wij dan ondersteuning aan geven. Maar de deelnemers zullen het zelf grotendeels moeten organiseren.” Naar verwachting zullen deelnemers vooral in de hoek van de ex-dealers worden gezocht.
Van Heck en Temot willen nog dit jaar beslissen of 1,2,3 ook in Nederland van start gaat.
Zie voor meer details Automotive 18, die 26 september verschijnt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.