Monti: vertraging tot 2004

Redactie Redactie
• Laatste update:

In dat rapport betoogt het Duitse christen-democratisch parlementslid Christoph Konrad, die eerder pleitte voor verlenging van de groepsvrijstelling, dat een overgangsperiode van een jaar te kort is, gezien de hevige concurrentie die dealers op basis van de nieuwe voorstellen van Monti uit het buitenland kunnen verwachten. Uitstel tot 2004 zou de dealers voldoende tijd geven om zich aan de veranderingen aan te passen, stelt Konrad.
Met Konrad hebben autodealers en -fabrikanten een belangrijke medestander binnen het Europees Parlement gevonden. Eerder deze maand zouden bij een vergadering van lidstaten van de Europese Unie Frankrijk en Duitsland, de van de grootste autoproducerende landen binnen de EU, eveneens hun zorg hebben uitgesproken over de opheffing van de geografische restricties die Verordening 1475/95 biedt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.