Failliet Vialle start door

Redactie Redactie
• Laatste update:

Deze is op 7 januari van start gegaan.
Vialle is het eerste grote slachtoffer geworden van de al jarenlang stagnerende vraag naar autogasinstallaties: waar deze begin jaren negentig nog tot vijftigduizend stuks per jaar opliep, bereikte zij in 1999 een dieptepunt van ca. twintigduizend exemplaren. Vorig jaar vond er een herstel plaats en werden er grofweg dertigduizend verkocht, maar dit heeft Vialle blijkbaar niet meer kunnen helpen. Volgens investment manager Paul Frohn van Nimbus heeft Vialle – dat hoopte op het binnenhalen van een contract bij een of meer autofabrikanten – in de magere jaren verzuimd af te slanken. “In de afgelopen jaren waren er twee waarin de omzet met 25% terugliep. Vorig jaar zomer werkten er nog 150 mensen bij Vialle, in september is dat al teruggebracht naar 110.” Na de doorstart zijn dat er ruim vijftig geworden. Zij werken onder leiding van Peter Rutten, die vorig jaar zomer al als interim-manager bij Vialle werd binnengehaald.
Voor Nimbus – dat een meerderheidsbelang heeft genomen in het nieuwe Vialle – is de autowereld geen onbekend terrein: het bedrijf investeerde eerder al in Almelose onderdelenfabrikant Cirex (ex-Hoogovens) en in Fluitronics, een groothandel in hydraulische en pneumatische systemen. Vialle is naar eigen zeggen marktleider in Nederland. Het heeft met zijn Lpi-systeem (injectie van vloeibaar lpg) een technische geavanceerd autogassysteem in huis.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.