Occasionprijzen dalen opnieuw

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat betekent dat de occasionprijzen ruim zeven procent lager waren dan in het eerste kwartaal van 1997.
De Autodata Occasion Index wordt berekend aan de hand van 250.000 prijsobservaties in het Auto Voorraad Systeem. Deze worden dagelijks ingevoerd door meer dan vierduizend autobedrijven. De index vertoont dit jaar – nadat hij in 2000 steil naar beneden ging – een lichte neerwaartse trend. Er gaan stemmen op die zeggen dat dit zich volgend jaar zal doorzetten: het aantal nieuw ingezette leaseauto’s groeide de afgelopen jaren fors en die auto’s komen na drie à vier jaar weer op de markt. Bovendien kunnen in een stagnerende economie leasecontracten vervroegd worden beëindigd. Daar staat tegenover dat de vraag naar occasions in zo’n situatie kan groeien. In Finland, waar al langer een AOX-achtige index wordt berekend, nam de waarde hiervan fors toe toen het land begin jaren negentig in een economische crisis verkeerde.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.