VW-concern overweegt opsplitsing

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens hen gaan Audi, Seat, Lamborghini en Bugatti naar de sportieve tak van de familie, terwijl Volkswagen, Skoda en Bentley het met het predikaat ‘conservatief’ moeten gaan doen. Voor de omvorming zou vier tot vijf jaar worden genomen.
De genoemde indeling is verrassend: de verwachting was eerder dat VW een volume- en een luxe-tak zou vormen. De nu voorgestelde structuur zou tot doel hebben de modeloverlap tussen de verschillende merken van het VW-concern kleiner te maken. Volgens de analisten duidt het optreden van Pischetsrieder tijdens hun bijeenkomst erop dat hij VW-topman Ferdinand Piëch gaat opvolgen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.