Volvo sluit Europees hoofdkantoor

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volvo wil – door één laag weg te snijden – de afstand tussen de fabriek en de nationale verkooporganisaties verkleinen, aldus een intern memo.
Volvo Nederland Personenauto werkt al sinds een jaar of twee samen met de importeurs in het Verenigd Koninkrijk en België, in wat officieus de sales region BenelUK heet. Engeland levert – omdat het de grootste markt vertegenwoordigt – de president van deze sales region, maar dat wil niet zeggen dat Volvo Engeland de lakens uitdeelt, aldus algemeen directeur Pieter van der Velden van de Nederlandse Volvo-importeur. De Engelse president – die nu dus rechtstreeks aan Zweden rapporteert – staat aan het hoofd van een regio-team waarin naast Van der Velden en diens Belgische collega ook bijvoorbeeld een product manager, IT-manager en communicatiemanager met regionale bevoegdheden zitting hebben.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.