Athlon stelt winstverwachting bij

Redactie Redactie
• Laatste update:

Daar kwam donderdag 31 augustus nog een flinke klap bovenop toen bekend werd dat de Athlon Groep de winstverwachtingen naar beneden had bijgesteld. De koers duikelde van ruim 18 euro tot 15,50 euro. Problemen bij het Duitse verhuurbedrijf CC Raule liggen ten grondslag aan de winstwaarschuwing. Maar ook hogere loonkosten door de krapte op de arbeidsmarkt en de dalende verkoopopbrengsten op de markt voor gebruikte auto’s spelen een rol. In plaats van een winstgroei van 20 tot 25%, zo maakte bestuursvoorzitter Henk Bierstee bekend, rekent Athlon nu op een winstgroei van 15 tot 20%. De winst per aandeel komt dan op 2 tot 7%.
Vanwege de tegenvallende resultaten in het eerste half jaar hebben de commissarissen besloten de taken binnen de Raad van Bestuur te herschikken. Dat was voor RvB-lid C.H. van den Bos reden om op te stappen. Zijn taken worden voorlopig door Bierstee waargenomen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.