Allparts naar Nexus, naam Groupauto NL verdwijnt

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Allparts wordt Nexus. (Foto: Groupauto Nederland)

Tijdens het Allparts-congres in Barneveld hebben onderdelendistributeurs Allparts Nederland, Motor-Parts, Bene-Parts en Wijlhuizen bekendgemaakt dat ze overstappen naar inkoopcombinatie Nexus. Allparts kwam in 2021 voort uit Groupauto

Eerder dit jaar hebben vrijwel alle leden van Groupauto Belgium hun lidmaatschap opgezegd. Allparts werkt in Nederland naast MP nauw samen met Fource, waarmee een langdurige overeenkomst bestaat. Per 1 januari zal Groupauto Nederland daardoor niet meer bestaan.

MP (Motor-Parts) blijft als leverancier en partner verbonden aan Allparts. In België is onder meer Covalux (IAP) al Nexus-lid met veertien vestigingen. Wijlhuizen gaat samen met het Belgische bedrijf Beneparts invulling geven aan de truck- en traileractiviteiten in de Benelux. Nexus is naar eigen zeggen het grootste internationale samenwerkingsverband wereldwijd in de aftermarket met een jaaromzet van 37 miljard euro en het is actief in 139 landen. Door de toetreding heeft Nexus in één klap de Benelux ingevuld met een sterk grossiers- en werkplaatsnetwerk en een omzet van 250 miljoen euro.

Onafhankelijk

Eerder deze week maakte Alliance Benelux bekend de Belgische grossier Theuwissen over te nemen. Daarmee gaat de consolidatie op de aftermarket ook op internationaal vlak gestaag verder.

De gestage groei van Alliance heeft zeker een rol gespeeld in de overstap, bevestigt Freek Blekxtoon, directeur van Allparts: “Wij zijn 31 jaar de exclusieve aandeelhouder geweest van Groupauto. De consolidatieslag waarbij met name AAG met Napa erg dominant is geworden binnen Groupauto International, heeft in veel landen de balans ernstig verstoord. Je zag dat al eerder in België. Onafhankelijkheid en zelfstandigheid staan hoog bij ons in het vaandel.”

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Allparts naar Nexus, naam Groupauto NL verdwijnt | Automotive Online

Allparts naar Nexus, naam Groupauto NL verdwijnt

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Allparts wordt Nexus. (Foto: Groupauto Nederland)

Tijdens het Allparts-congres in Barneveld hebben onderdelendistributeurs Allparts Nederland, Motor-Parts, Bene-Parts en Wijlhuizen bekendgemaakt dat ze overstappen naar inkoopcombinatie Nexus. Allparts kwam in 2021 voort uit Groupauto

Eerder dit jaar hebben vrijwel alle leden van Groupauto Belgium hun lidmaatschap opgezegd. Allparts werkt in Nederland naast MP nauw samen met Fource, waarmee een langdurige overeenkomst bestaat. Per 1 januari zal Groupauto Nederland daardoor niet meer bestaan.

MP (Motor-Parts) blijft als leverancier en partner verbonden aan Allparts. In België is onder meer Covalux (IAP) al Nexus-lid met veertien vestigingen. Wijlhuizen gaat samen met het Belgische bedrijf Beneparts invulling geven aan de truck- en traileractiviteiten in de Benelux. Nexus is naar eigen zeggen het grootste internationale samenwerkingsverband wereldwijd in de aftermarket met een jaaromzet van 37 miljard euro en het is actief in 139 landen. Door de toetreding heeft Nexus in één klap de Benelux ingevuld met een sterk grossiers- en werkplaatsnetwerk en een omzet van 250 miljoen euro.

Onafhankelijk

Eerder deze week maakte Alliance Benelux bekend de Belgische grossier Theuwissen over te nemen. Daarmee gaat de consolidatie op de aftermarket ook op internationaal vlak gestaag verder.

De gestage groei van Alliance heeft zeker een rol gespeeld in de overstap, bevestigt Freek Blekxtoon, directeur van Allparts: “Wij zijn 31 jaar de exclusieve aandeelhouder geweest van Groupauto. De consolidatieslag waarbij met name AAG met Napa erg dominant is geworden binnen Groupauto International, heeft in veel landen de balans ernstig verstoord. Je zag dat al eerder in België. Onafhankelijkheid en zelfstandigheid staan hoog bij ons in het vaandel.”

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.