Sator-deal: AD Benelux bereidt tegenoffensief voor

Redactie Redactie
• Laatste update:

Cartal-Rijsbergen (negentien vestigingen) was naast AD-deelnemer ook voor de overname door Sator al een grote klant van de Schiedamse onderdelengigant. De vijf Imbema grossiers hebben samen elf vestigingen, maar het zijn voor Sator wel de eerste grossiers die geheel van buiten het eigen netwerk worden overgenomen.

`Dit doet zeer`
Imbema speelde in het verleden een belangrijke rol in de AD-organisatie. Zo was Paul Vierdag, tot vorig jaar directeur van de automotivetak van Imbema, lid van de directieraad en commissaris bij AD Benelux.  Toch zegt AD Benelux directeur Henk Kromhout in een reactie aan Automotive niet verbaasd te zijn dat dit AD-lid van het eerste uur door concurrent Sator wordt overgenomen. “De deelname van Imbema werd de laatste tijd minder. Daardoor kregen we het gevoel dat er iets aan de hand was. Ik kan niet anders zeggen dan dat Sator LKQ een mooie zet heeft gedaan en het zou onzin zijn als ik zou zeggen dat het ons geen zeer doet.”

`Er komt een geweldig antwoord van ons`
De verkoop van de Imbema-bedrijven Eddy Vos, Westerhof, Ira, Tielman en Van Mill aan Sator biedt volgens Kromhout ook kansen voor ondernemers die in de regio’s van deze vijf bedrijven actief zijn en een nieuwe partner zoeken. “Daarnaast bereiden we een geweldig en internationaal antwoord voor op deze zet van LKQ. Wij denken dat deze zet onze partners in Nederland en België veel gaat brengen. Ik ga dit jaar om deze reden niet met vakantie”, aldus Kromhout, die verder nog niet in detail wil treden.

Beste oplossing
Robert Bloemers, managing director van de Imbema Groep, zegt dat de verkoop een logisch antwoord is op de bewegingen in de markt voor automaterialen. “Omdat ik alle elf vestigingen tegelijkertijd wilde verkopen was er eigenlijk maar één partij om mee te praten en dat was Sator.”

Volgens Bloemers behouden alle personeelsleden hun baan. “Sator heeft alle rechten en plichten overgenomen. Ik denk dat de overname door een sterke club als Sator ook voor onze mensen de beste oplossing is.”

David Stienstra, general manager van de automaterialendivisie van Imbema en commercieel manager Pim van ’t Hoenderdaal gaan mee naar Sator.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Sator-deal: AD Benelux bereidt tegenoffensief voor | Automotive Online

Sator-deal: AD Benelux bereidt tegenoffensief voor

Redactie Redactie
• Laatste update:

Cartal-Rijsbergen (negentien vestigingen) was naast AD-deelnemer ook voor de overname door Sator al een grote klant van de Schiedamse onderdelengigant. De vijf Imbema grossiers hebben samen elf vestigingen, maar het zijn voor Sator wel de eerste grossiers die geheel van buiten het eigen netwerk worden overgenomen.

`Dit doet zeer`
Imbema speelde in het verleden een belangrijke rol in de AD-organisatie. Zo was Paul Vierdag, tot vorig jaar directeur van de automotivetak van Imbema, lid van de directieraad en commissaris bij AD Benelux.  Toch zegt AD Benelux directeur Henk Kromhout in een reactie aan Automotive niet verbaasd te zijn dat dit AD-lid van het eerste uur door concurrent Sator wordt overgenomen. “De deelname van Imbema werd de laatste tijd minder. Daardoor kregen we het gevoel dat er iets aan de hand was. Ik kan niet anders zeggen dan dat Sator LKQ een mooie zet heeft gedaan en het zou onzin zijn als ik zou zeggen dat het ons geen zeer doet.”

`Er komt een geweldig antwoord van ons`
De verkoop van de Imbema-bedrijven Eddy Vos, Westerhof, Ira, Tielman en Van Mill aan Sator biedt volgens Kromhout ook kansen voor ondernemers die in de regio’s van deze vijf bedrijven actief zijn en een nieuwe partner zoeken. “Daarnaast bereiden we een geweldig en internationaal antwoord voor op deze zet van LKQ. Wij denken dat deze zet onze partners in Nederland en België veel gaat brengen. Ik ga dit jaar om deze reden niet met vakantie”, aldus Kromhout, die verder nog niet in detail wil treden.

Beste oplossing
Robert Bloemers, managing director van de Imbema Groep, zegt dat de verkoop een logisch antwoord is op de bewegingen in de markt voor automaterialen. “Omdat ik alle elf vestigingen tegelijkertijd wilde verkopen was er eigenlijk maar één partij om mee te praten en dat was Sator.”

Volgens Bloemers behouden alle personeelsleden hun baan. “Sator heeft alle rechten en plichten overgenomen. Ik denk dat de overname door een sterke club als Sator ook voor onze mensen de beste oplossing is.”

David Stienstra, general manager van de automaterialendivisie van Imbema en commercieel manager Pim van ’t Hoenderdaal gaan mee naar Sator.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.