Delticom betaalt 50 miljoen voor concurrent Tirendo

Redactie Redactie
• Laatste update:

nl en heeft een jaaromzet van 500 miljoen euro. Tirendo-oprichter en ceo Martin Kerr zal het bedrijf eind dit jaar verlaten, maar blijft wel betrokken in een adviserende rol. Markus Bihler, die het verkooptraject begeleidde, zal samen met mede-oprichters Erik Heinelt en Felix Vögtle deel gaan uitmaken van het managementteam van Delticom.

“Met Tirendo vullen we ons huidige winkelportfolio aan met een sterk merk. De acquisitie van Tirendo zorgt er voor dat we ons kunnen richten op een nieuwe groep klanten”, aldus Frank Schuhardt, directielid van Delticom AG.

Vettel
Tirendo werd in oktober 2011 opgericht door de European Media Holding. De webwinkel ging het jaar er op van start in Duitsland. Inmiddels is Tirendo actief in acht Europese landen. Een Nederlandse webwinkel is er sinds oktober 2012. Tirendo won snel terrein als bandenwebwinkel, mede dankzij de inzet van Formule 1 coureur en wereldkampioen Sebastian Vettel als merkambassadeur en een agressieve prijspolitiek.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.