Kroes legt glasfabrikanten recordboete op

Redactie Redactie
• Laatste update:

De boete voor het Franse Saint-Gobain is nog met zestig procent verhoogd tot bijna 900 miljoen euro omdat het bedrijf twee keer eerder een dergelijke overtreding heeft begaan. De boete voor het Japanse Asahi, moederbedrijf van AGC Flat Glass Europe, is met vijftig procent verlaagd omdat het volledige medewerking aan het onderzoek verleende. De EC startte het onderzoek nadat het een anonieme tip had gekregen.

"Deze ondernemingen hebben de automobielindustrie en de consumenten gedurende vijf jaar bedrogen. De Commissie heeft dergelijk hoge geldboetes opgelegd, omdat zij dit verboden kartelgedrag niet kan en wil dulden. De managers en de aandeelhouders van ondernemingen die consumenten en de Europese industrie schade berokkenen, moeten een lesje krijgen. Wie vals speelt, krijgt een hoge boete", aldus Europees Commissaris voor Mededingingsbeleid Neelie Kroes.

Kroes legt glasfabrikanten recordboete op | Automotive Online

Kroes legt glasfabrikanten recordboete op

Redactie Redactie
• Laatste update:

De boete voor het Franse Saint-Gobain is nog met zestig procent verhoogd tot bijna 900 miljoen euro omdat het bedrijf twee keer eerder een dergelijke overtreding heeft begaan. De boete voor het Japanse Asahi, moederbedrijf van AGC Flat Glass Europe, is met vijftig procent verlaagd omdat het volledige medewerking aan het onderzoek verleende. De EC startte het onderzoek nadat het een anonieme tip had gekregen.

"Deze ondernemingen hebben de automobielindustrie en de consumenten gedurende vijf jaar bedrogen. De Commissie heeft dergelijk hoge geldboetes opgelegd, omdat zij dit verboden kartelgedrag niet kan en wil dulden. De managers en de aandeelhouders van ondernemingen die consumenten en de Europese industrie schade berokkenen, moeten een lesje krijgen. Wie vals speelt, krijgt een hoge boete", aldus Europees Commissaris voor Mededingingsbeleid Neelie Kroes.