Hedin neemt grote Duitse autogroep over

Hedin • Het bericht komt vlak nadat bekend werd dat Van Mossel eveneens een Duitse dealergroep overneemt.
Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Hedin Mobility Group neemt het Duitse autobedrijf Torpedo Gruppe over. Het in 1928 opgerichte familiebedrijf beschikt over 21 vestigingen met rond de 1.260 medewerkers, verkocht vorig jaar 12 duizend nieuwe en gebruikte voertuigen en draaide daarmee een omzet van 526 miljoen euro.  ‘De acquisitie leidt tot een versnelling van de pan-Europese business en de vestiging van een aanzienlijke aanwezigheid in één van de grootste automarkten ter wereld,’ meldt Hedin Mobility Group in een persbericht.

Het bericht komt vlak nadat bekend werd dat Van Mossel eveneens een Duitse dealergroep overneemt. Begin deze maand werd Hugo Pfohe overgenomen.

Lees hier alles over de Nederlandse strategie van Hedin (premium)

De overname wordt geregeld via de Duitse dochter Hedin Automotive GmbH dat in totaal acht ondernemingen van Torpedo verwerft. Hedin, in ons land eigenaar van Stern, bouwt hiermee voort op de huidige operaties in Duitsland om een volledige automotive business te realiseren, van import en distributie van voertuigen en onderdelen tot retail- en aftermarket services. Torpedo Groupe richt zich op zowel private als businessklanten en handelt ook in zowel personenauto’s als bestel- en vrachtwagens.

Torpedo Gruppe vertegenwoordigt Mercedes-Benz, smart, Hyundai en Land Rover. Daarnaast is het in Duitsland een van de dealers van BYD wat een aanvulling vormt op Hedin Electric Mobility dat sinds 2022 distributeur is van dat merk in Duitsland.

Anders Hedin, oprichter en ceo van Hedin Mobility Group: “Torpedo Gruppe is een gewaardeerde retailer met één van de rijkste geschiedenissen in automotive Europa. De kans om onze pan-Europese business te versnellen en een belangrijke aanwezigheid in één van de grootste automarkten te realiseren is er één waar we erg enthousiast en nederig over zijn. Als familiebedrijf zien we het belang in om Torpedo Gruppe’s talrijke en ervaren werknemers te integreren op een manier die ons in staat stelt om waarde te blijven leveren in de plaatselijke markten terwijl we tegelijkertijd culturen en processen harmoniseren om onze business en mensen verder te laten groeien.’”

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Hedin neemt grote Duitse autogroep over | Automotive Online

Hedin neemt grote Duitse autogroep over

Hedin • Het bericht komt vlak nadat bekend werd dat Van Mossel eveneens een Duitse dealergroep overneemt.
Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Hedin Mobility Group neemt het Duitse autobedrijf Torpedo Gruppe over. Het in 1928 opgerichte familiebedrijf beschikt over 21 vestigingen met rond de 1.260 medewerkers, verkocht vorig jaar 12 duizend nieuwe en gebruikte voertuigen en draaide daarmee een omzet van 526 miljoen euro.  ‘De acquisitie leidt tot een versnelling van de pan-Europese business en de vestiging van een aanzienlijke aanwezigheid in één van de grootste automarkten ter wereld,’ meldt Hedin Mobility Group in een persbericht.

Het bericht komt vlak nadat bekend werd dat Van Mossel eveneens een Duitse dealergroep overneemt. Begin deze maand werd Hugo Pfohe overgenomen.

Lees hier alles over de Nederlandse strategie van Hedin (premium)

De overname wordt geregeld via de Duitse dochter Hedin Automotive GmbH dat in totaal acht ondernemingen van Torpedo verwerft. Hedin, in ons land eigenaar van Stern, bouwt hiermee voort op de huidige operaties in Duitsland om een volledige automotive business te realiseren, van import en distributie van voertuigen en onderdelen tot retail- en aftermarket services. Torpedo Groupe richt zich op zowel private als businessklanten en handelt ook in zowel personenauto’s als bestel- en vrachtwagens.

Torpedo Gruppe vertegenwoordigt Mercedes-Benz, smart, Hyundai en Land Rover. Daarnaast is het in Duitsland een van de dealers van BYD wat een aanvulling vormt op Hedin Electric Mobility dat sinds 2022 distributeur is van dat merk in Duitsland.

Anders Hedin, oprichter en ceo van Hedin Mobility Group: “Torpedo Gruppe is een gewaardeerde retailer met één van de rijkste geschiedenissen in automotive Europa. De kans om onze pan-Europese business te versnellen en een belangrijke aanwezigheid in één van de grootste automarkten te realiseren is er één waar we erg enthousiast en nederig over zijn. Als familiebedrijf zien we het belang in om Torpedo Gruppe’s talrijke en ervaren werknemers te integreren op een manier die ons in staat stelt om waarde te blijven leveren in de plaatselijke markten terwijl we tegelijkertijd culturen en processen harmoniseren om onze business en mensen verder te laten groeien.’”

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.