‘Wolfgang Porsche kondigt vertrek aan’

Porsche • Hij wordt over vijf jaar opgevolgd door zijn 62-jarige neef Ferdinand Oliver Porsche.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(foto: Porsche)

De 79-jarige Wolfgang Porsche, mede-eigenaar van de autofabrikant, is van plan om nog een termijn door te gaan. Daarna zou het voorbij zijn voor de kleinzoon van oprichter Ferdinand Porsche. Dit meldt Automobilwoche.

Volkswagen zal op 10 mei verkiezingen houden voor de raad van commissarissen. Die dag is toevallig Wolfgang Porsche’s 80ste verjaardag. Hij wil graag herkozen worden. Dit zou betekenen dat Porsche nog vijf jaar doorgaat. “Daarna moeten jongere mensen het doen”, vertelt hij tegen de Duitse publicatie. 

Andere posities

Naast zijn huidige positie is Porsche ook voorzitter van de raad van commissarissen bij Porsche AG en Porsche SE. Ook is hij lid van de raad van commissarissen van Audi. 

De Porsche familie is samen met de familie Piëch de grootste aandeelhouder in de VW Group. Zij hebben beiden een sterke stem in wat er gebeurt bij VW. Beide families ontvangen miljoenen euro’s aan dividenden voor 2022. 

Opvolger

De beoogde opvolger van Wolfgang Porsche is zijn 62-jarige neef Ferdinand Oliver Porsche. Een officiële keuze is hier nog niet over gemaakt, zo meldt Reuters.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

‘Wolfgang Porsche kondigt vertrek aan’ | Automotive Online

‘Wolfgang Porsche kondigt vertrek aan’

Porsche • Hij wordt over vijf jaar opgevolgd door zijn 62-jarige neef Ferdinand Oliver Porsche.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(foto: Porsche)

De 79-jarige Wolfgang Porsche, mede-eigenaar van de autofabrikant, is van plan om nog een termijn door te gaan. Daarna zou het voorbij zijn voor de kleinzoon van oprichter Ferdinand Porsche. Dit meldt Automobilwoche.

Volkswagen zal op 10 mei verkiezingen houden voor de raad van commissarissen. Die dag is toevallig Wolfgang Porsche’s 80ste verjaardag. Hij wil graag herkozen worden. Dit zou betekenen dat Porsche nog vijf jaar doorgaat. “Daarna moeten jongere mensen het doen”, vertelt hij tegen de Duitse publicatie. 

Andere posities

Naast zijn huidige positie is Porsche ook voorzitter van de raad van commissarissen bij Porsche AG en Porsche SE. Ook is hij lid van de raad van commissarissen van Audi. 

De Porsche familie is samen met de familie Piëch de grootste aandeelhouder in de VW Group. Zij hebben beiden een sterke stem in wat er gebeurt bij VW. Beide families ontvangen miljoenen euro’s aan dividenden voor 2022. 

Opvolger

De beoogde opvolger van Wolfgang Porsche is zijn 62-jarige neef Ferdinand Oliver Porsche. Een officiële keuze is hier nog niet over gemaakt, zo meldt Reuters.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.