VWE en Sizo maken wagenparken inzichtelijk

Redactie Redactie
• Laatste update:

VWE heeft sinds 2007 geen toegang meer tot de NAW-gegevens van het RDW. Samen met Sizo is nu een filtermodel ontwikkeld, waarbij op basis van een algemene zoekvraag wel adressenselecties van mogelijk interessante bedrijven zijn te maken.

“Je kunt bijvoorbeeld een selectie uitvoeren met bedrijven in je regio met een wagenpark van 50 tot 80 voertuigen als filter”, legt VWE-woordvoerder Gert-Jan Boom uit. “Vervolgens krijg je een overzicht van het aantal bedrijven in jouw regio die aan deze criteria voldoen. Je kunt vervolgens verdere selecties maken, bijvoorbeeld op milieulabel.” Er kan tot en met producteigenschappen (zoals segment) worden gefilterd – VWE mag geen gegevens over merk en model zelf geven.

Sizo kan op basis van de gegevens ook voorspellende analyses maken over bijvoorbeeld de merkloyaliteit van bedrijven en de labelvertegenwoordiging per branche. “We kunnen dus feitelijke informatie met onze klanten delen, maar ze kunnen ook beslissingen nemen op basis van mogelijke scenario’s”, aldus Boom.

Uit de algemene analyses blijkt bijvoorbeeld dat bedrijven in de maatschappelijke dienstverlening van alle sectoren de meeste A-segment-auto’s hebben rondrijden (gemiddeld 45% van het wagenpark). Op de tweede plaats staan de post- en koeriersbedrijven.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.