Hella Nederland: omzet gedaald, groei verwacht

Redactie Redactie
• Laatste update:

Voor het huidige boekjaar, dat eind deze maand afloopt verwacht het bedrijf een omzetgroei van circa 4% ten opzichte van het vorige boekjaar. Dat meldt directeur Gertjan Sluyter aan Automotive.

De lagere omzet en winst vinden volgens Sluyter voor een belangrijk deel hun oorzaak in de krimpende Nederlandse aftermarket en industrie. Mede dankzij deze krimp en een koud voorjaar in 2013 bleef Hella tien procent onder de geprognosticeerde omzet. Dit boekjaar is dat beter. “We hebben een erg warme zomer achter de rug en het voorjaar was ook prima, dat resulteert direct in een betere prestatie van onze airco-divisie. Ook de diagnose-activiteiten groeien in Nederland stevig door, rond de 20%”, aldus Sluyter.

Geen groei aftermarket
Sluyter denkt dit boekjaar rond de 4% groei uit te komen. “Onze industriële activiteiten presteren weer beter, maar ook in de automotive aftermarket realiseren we een kleine plus. Voor komend boekjaar hebben we een omzetgroei van 5% begroot.”

Sluyter verwacht niet dat de aftermarket in zijn geheel gaat groeien, bij Hella moet de groei komen uit verbreding van de productlijnen en versterken van bestaande marktaandelen, zoals airco. “We hebben vorig jaar met Hella Pagid een nieuwe remmenlijn geïntroduceerd, daarvan verwachten we veel het komende jaar.”

Hella Group heeft in 2012/2013 op een omzet van 5 miljard euro (+4%) een winst gerealiseerd van 207 miljoen euro (-10%). Sinds vorig jaar financiert de Hella group zusterondernemingen vanuit een nieuwe Nederlandse dochter, Hella Finance Nederland C.V. Deze dochter staat los van de operationele activiteiten in Nederland.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.