Avis koopt Avis

Redactie Redactie
• Laatste update:

Synergie
“Avis en Avis Budget zijn weer herenigd”, aldus Avis Budget Group-ceo Ronald Nelson. Het wereldwijde concern Avis Inc werd in 1986 opgesplitst. “Door de samenwerking zullen onze twee bedrijven klanten beter kunnen bedienen en een synergievoordeel van 30 miljoen dollar realiseren. Bovendien vergroten we door de overname onze aanwezigheid in opkomende markten zoals India en China.”

Avis Europe is actief in Europa, Azië, Afrika en het Midden Oosten. Het bedrijf heeft 3.100 verhuurlocaties in 112 landen van het merk Avis en 950 filialen in 59 landen met Budget.

De overname wordt volgens planning in oktober afgerond. Gezamenlijk verwachten de bedrijven een jaaromzet van ongeveer 7 miljard dollar te draaien.

In Nederland werd verhuurlabel Budget tot begin vorig jaar geëxploiteerd door Stern. Avis nam daarop de activiteit zelf over.

Dollar Thrifty
Avis Budget laat weten ook nog geìnteresseerd te zijn in Dollar Thrifty. De Amerikaanse verhuurder is al ruim een jaar aan het opbieden tegen Hertz, dat onlangs het hoogste bod (2,2 miljard dollar) deed.