Euroda vraagt bijdrage voor Opel-aandeel

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dealers die zich aansluiten bij het initiatief, wordt gevraagd om gedurende drie jaar 150 euro per auto in een fonds te storten. Als in alle Europese landen de dealers hieraan meedoen, kan er volgens Euroda ongeveer 400 miljoen euro worden ingezameld. Dit is genoeg voor een minderheidsaandeel in Opel. De dealers vinden dat GM zelf ook een minderheidsaandeel moet blijven houden.

De nationale dealerorganisaties krijgen tot medio april de tijd om hun dealers in te lichten en met hen te discussiëren over de invulling. Zo zal onder meer gesproken worden over de return on investment. Tijdens de Euroda-bijeenkomst in Wenen op 15 mei vindt de definitieve stemming plaats.

Saillant: volgens het reddingsplan van GM Europe heeft een gedeeltelijk zelfstandig Opel op korte termijn 3,3 miljard euro in staatssteun nodig om winstgevend te zijn in 2011.

Erik Selles, voorzitter van de Nederlandse dealervereniging, is in principe positief over het voorstel. "We wachten nog wel af wat de definitieve randvoorwaarden zijn. Maar het klinkt als een goed initiatief, waarmee in ieder geval een positief signaal wordt afgegeven."