Noord Lease in zee met Autorola

Redactie Redactie
• Laatste update:

De kopers zijn de 1.800 bij Autorola geregistreerde bedrijven.

Noord Lease (Groningen en Almelo, circa negenduizend auto’s) is volgens financieel directeur Gert Veenstra niet zozeer online gaan veilen om de opbrengst te verhogen, maar om de verkoop eenvoudiger en transparanter te maken. “Als je de auto’s via een openbare veiling verkoopt, is dat open en controleerbaar. Dat vinden onze aandeelhouders aantrekkelijk.”

Autorola organiseert dagelijks een ‘algemene veiling’ waarbij zowel particulieren als bedrijven auto’s inbrengen. “We veilen ruim vijfhonderd auto’s per maand”, aldus sales-verantwoordelijke Elco Post. Post. Daarnaast zijn er aparte veilingen voor enkele leasemaatschappijen, en inmiddels laat ook de eerste fleetowner zijn auto’s via de veilingsite verkopen, zegt Post. Hij zegt dat Autorola bij een zakelijke klant heeft vastgesteld dat de opbrengst gemiddeld 10% hoger is dan bij de traditionele manier van verkopen, via handelaren.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.