Alwaysbemobile: we breken ruitschademarkt open

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bij de formule Sterpunt kunnen consumenten sterretjes in de voorruit laten repareren. Het is een gezamenlijk initiatief van de Alwaysbemobile-dochters Autoglaz (25 vestigingen), Profile Tyrecenter (187 vestigingen in Nederland) en James Auto & Service (65 vestigingen). Autoglaz zegt onder de gebruikelijke tarieven in de markt te gaan werken en hiermee een prijzenslag te ontketenen.

Consumenten kunnen niet alleen in de vestigingen van Autoglaz, maar ook bij enkele vestigingen van de andere formules voor sterreparaties terecht. Er wordt gestart met 50 locaties. Medewerkers van de deelnemende Profile Tyrecenter en James vestigingen ontvangen een speciale scholing om ruitschades conform de eisen van de verzekeraars en Glasgarant te repareren. 

Volgens Alwaysbemobile betalen consumenten doorgaans veel te veel voor ruitschade. “Het vervangen van een autovoorruit kost de verzekerde klant gemiddeld € 450. Volgens de Consumentenbond betaalt de verzekeraar tot veertig procent minder”, aldus ceo Patrick Ledegang. “Wij komen met een volledig transparante tariefstructuur, die we op onze website publiceren”, zegt Ledegang. “Bij het intikken van het kenteken zien klanten direct wat het repareren of vervangen van een voorruit kost.”

Sterpunt claimt een aanzienlijk lager tarief dan dat van de grote spelers die de Nederlandse markt domineren. “Andere grote ruitschadeherstellers besteden veel geld om de consument ertoe te bewegen voor hen te kiezen. Dat moet ergens van betaald worden. De verzekeraars en de leasemaatschappijen moeten dit ophoesten, maar uiteindelijk draait de consument voor deze kosten op. Wij willen afrekenen met deze traditie”, aldus Ledegang.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.