Better Place start door met nieuwe eigenaar

Redactie Redactie
• Laatste update:

Landgenoot Sunrise Group neemt het bedrijf over. Dat meldt de Franse krant Les Echos.

De Sunrise Group is onder meer eigenaar van een zonne-energiemaatschappij en betaalt volgens Les Echos 9 miljoen euro voor het bedrijf. Sunrise zegt zich in te zetten voor het behoud van 50 van de 85 medewerkers van Better Place en zal de 15 wisselstations op Israëlisch grondgebied handhaven. Daarnaast is er een wedstrijd uitgeschreven op Facebook voor een nieuwe bedrijfsnaam.

Renault Fluence ZE
Better Place werd in 2007 opgericht. Het bedrijf ontwikkelde een accuwisselsysteem dat tot nu toe alleen in de Renault Fluence ZE werd toegepast en exploiteerde accuwisselstations in Israel en Denemarken. Aanvankelijk waren er ook een aantal wisselstations in de Verenigde Staten en Australië.

In ons land werd vorig jaar op Schiphol een project gestart met een wisselstation en een vloot van tien Renaults Fluence ZE als taxi. Sinds het faillissement van Better Place eind mei ligt het project stil en daar is volgens directeur Paul Harms nog niets aan veranderd. “De overname heeft geen betrekking op de activiteiten in Nederland. We wachten af of het project in Nederland wordt doorgezet.”