Uitstoot is hoger bij file dan bij 130 km/u

Redactie Redactie
• Laatste update:

De gemiddelde NOx-uitstoot van een Euro 6-personenauto is 36,9 procent hoger waar hij in een file rijdt dan bij normale verkeersdrukte op een 130 km/u-weg. De CO2-uitstoot ligt dan 46,7 procent hoger. Het gemiddelde van alle lichte voertuigen ligt op een verschil van 5,4 procent voor NOx en 38,5 procent CO2.

Verschillende partijen, waaronder Groenlinks, D66 en PvdA, hadden om het TNO-onderzoek gevraagd omdat ze vraagtekens hadden bij het besluit van minister Schultz van Haegen om de maximumsnelheid op de Nederlandse snelwegen te verhogen naar 130 km/u. Uit de cijfers van TNO blijkt hoeveel hoger de NOx- en CO2-uitstoot is op 130 km/u-wegen vergeleken met 120 km/u wegen. Lees meer op Fleet&Mobility.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Uitstoot is hoger bij file dan bij 130 km/u | Automotive Online

Uitstoot is hoger bij file dan bij 130 km/u

Redactie Redactie
• Laatste update:

De gemiddelde NOx-uitstoot van een Euro 6-personenauto is 36,9 procent hoger waar hij in een file rijdt dan bij normale verkeersdrukte op een 130 km/u-weg. De CO2-uitstoot ligt dan 46,7 procent hoger. Het gemiddelde van alle lichte voertuigen ligt op een verschil van 5,4 procent voor NOx en 38,5 procent CO2.

Verschillende partijen, waaronder Groenlinks, D66 en PvdA, hadden om het TNO-onderzoek gevraagd omdat ze vraagtekens hadden bij het besluit van minister Schultz van Haegen om de maximumsnelheid op de Nederlandse snelwegen te verhogen naar 130 km/u. Uit de cijfers van TNO blijkt hoeveel hoger de NOx- en CO2-uitstoot is op 130 km/u-wegen vergeleken met 120 km/u wegen. Lees meer op Fleet&Mobility.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.