Uitgeverij Van Munster koopt Carros, Carlo Brantsen stopt als hoofdredacteur

Carros • Beoogd hoofdredacteur is Rein de Ruiter.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Al sinds de oprichting in 1994 richt Carros zich op exclusieve auto’s en hun bestuurders. (Foto: Carros)

Van Munster Media Groep heeft de autotitels Carros en zusteruitgave De Auto overgenomen van Carros Media, het bedrijf van voormalig Pon-topman Henk Rottinghuis. Rottinghuis startte de titels door na het faillissement van Pelican Media in 2019.

Al sinds de oprichting in 1994 richt Carros zich op exclusieve auto’s en hun bestuurders. Sinds tien jaar maakt de redactie ook het magazine De Auto, het officieel orgaan van de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC). Dit magazine bevat deels dezelfde inhoud als Carros, aangevuld met een belangrijk deel specifiek gemaakt voor de ongeveer veertienduizend KNAC-leden.

Eigenaar Michael van Munster: “Het zijn prachtige titels, met volop mogelijkheden voor groei, met name op crossmediaal gebied. Ook zien we kansen op de advertentiemarkt, bijvoorbeeld in combinatie met onze andere automagazines, die zich ook richten op de bovenlaag van de markt.”

Hoofdredacteurschap

Carlo Brantsen, vanaf de oprichting als hoofdredacteur betrokken bij Carros, stopt op eigen verzoek als hoofdredacteur. Hij blijft wel aan de titels verbonden. Hij zal zich blijven ontfermen over het KNAC-katern. Beoogd hoofdredacteur is Rein de Ruiter, op dit moment als hoofdredacteur verbonden aan Puur Porsche Magazine en als eindredacteur aan Youngtimer Magazine.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Uitgeverij Van Munster koopt Carros, Carlo Brantsen stopt als hoofdredacteur | Automotive Online

Uitgeverij Van Munster koopt Carros, Carlo Brantsen stopt als hoofdredacteur

Carros • Beoogd hoofdredacteur is Rein de Ruiter.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Al sinds de oprichting in 1994 richt Carros zich op exclusieve auto’s en hun bestuurders. (Foto: Carros)

Van Munster Media Groep heeft de autotitels Carros en zusteruitgave De Auto overgenomen van Carros Media, het bedrijf van voormalig Pon-topman Henk Rottinghuis. Rottinghuis startte de titels door na het faillissement van Pelican Media in 2019.

Al sinds de oprichting in 1994 richt Carros zich op exclusieve auto’s en hun bestuurders. Sinds tien jaar maakt de redactie ook het magazine De Auto, het officieel orgaan van de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC). Dit magazine bevat deels dezelfde inhoud als Carros, aangevuld met een belangrijk deel specifiek gemaakt voor de ongeveer veertienduizend KNAC-leden.

Eigenaar Michael van Munster: “Het zijn prachtige titels, met volop mogelijkheden voor groei, met name op crossmediaal gebied. Ook zien we kansen op de advertentiemarkt, bijvoorbeeld in combinatie met onze andere automagazines, die zich ook richten op de bovenlaag van de markt.”

Hoofdredacteurschap

Carlo Brantsen, vanaf de oprichting als hoofdredacteur betrokken bij Carros, stopt op eigen verzoek als hoofdredacteur. Hij blijft wel aan de titels verbonden. Hij zal zich blijven ontfermen over het KNAC-katern. Beoogd hoofdredacteur is Rein de Ruiter, op dit moment als hoofdredacteur verbonden aan Puur Porsche Magazine en als eindredacteur aan Youngtimer Magazine.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.