Eigenaar Derksen verkoopt ITmotive: “We zitten nu dichterbij de bron”

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
ITmotive overgenomen door IDF/ImaWeb Group. (Foto: ITmotive)

IDF/ImaWeb Group heeft het Nederlandse ITmotive Groep overgenomen. Dat meldt het bedrijf vandaag. Beide bedrijven kennen elkaar al sinds de oprichting van ITmotive in 2007: het Nederlandse bedrijf verkoopt het dms-systeem I’Car van de IDF/ImaWeb Group in de Benelux. IDF staat voor Icarsystems en Datafirst.

Kansen en mogelijkheden

Volgens Oscar Derksen, directeur en oprichter van ITmotive, biedt de overname meer kansen en mogelijkheden. “Omdat we dichter bij de bron zitten kunnen we meer invloed uitoefenen en directer nieuwe toepassingen ontwikkelen. En natuurlijk biedt het ons de nodige groeimogelijkheden in Europa”, aldus Derksen, die aanblijft als directeur van het bedrijf, dat 13 medewerkers telt. ITmotive is distributeur en service-organisatie van I’Car DMS in de Benelux en richt zich op volumemerken.

“Dit is een belangrijke deal voor beide bedrijven en stelt ons in staat beter in te spelen op de groeiende vraag naar SaaS (software as a service, red) in de automobielsector in Europa”, aldus Patrick Prajs, ceo van IDF/ImaWeb Group.

De IDF/ImaWeb Group maakt deel uit van de investeringsmaatschappij Providence Equity.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Eigenaar Derksen verkoopt ITmotive: “We zitten nu dichterbij de bron” | Automotive Online

Eigenaar Derksen verkoopt ITmotive: “We zitten nu dichterbij de bron”

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
ITmotive overgenomen door IDF/ImaWeb Group. (Foto: ITmotive)

IDF/ImaWeb Group heeft het Nederlandse ITmotive Groep overgenomen. Dat meldt het bedrijf vandaag. Beide bedrijven kennen elkaar al sinds de oprichting van ITmotive in 2007: het Nederlandse bedrijf verkoopt het dms-systeem I’Car van de IDF/ImaWeb Group in de Benelux. IDF staat voor Icarsystems en Datafirst.

Kansen en mogelijkheden

Volgens Oscar Derksen, directeur en oprichter van ITmotive, biedt de overname meer kansen en mogelijkheden. “Omdat we dichter bij de bron zitten kunnen we meer invloed uitoefenen en directer nieuwe toepassingen ontwikkelen. En natuurlijk biedt het ons de nodige groeimogelijkheden in Europa”, aldus Derksen, die aanblijft als directeur van het bedrijf, dat 13 medewerkers telt. ITmotive is distributeur en service-organisatie van I’Car DMS in de Benelux en richt zich op volumemerken.

“Dit is een belangrijke deal voor beide bedrijven en stelt ons in staat beter in te spelen op de groeiende vraag naar SaaS (software as a service, red) in de automobielsector in Europa”, aldus Patrick Prajs, ceo van IDF/ImaWeb Group.

De IDF/ImaWeb Group maakt deel uit van de investeringsmaatschappij Providence Equity.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.