Van Mossel neemt Hyundai-dealerschap Emmen en Hoogeveen over van Autopalace/Stern

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Van Mossel neemt de Hyundai-activiteiten in Hoogeveen en Emmen over van Stern. (Foto: Van Mossel)

Van Mossel neemt het Hyundai-dealerschap in Emmen en Hoogeveen over van Stern. Dat meldt het bedrijf zojuist. Hyundai zat voorheen bij Autopalace, dat zijn activiteiten aan Broekhuis verkocht; die verkocht vervolgens een aantal vestigingen aan Stern.

Van Mossel heeft al drie Hyundai vestigingen, in Groningen, Heerenveen en Leeuwarden. De Hyundai-activiteiten in Hoogeveen en Emmen worden gecombineerd en worden voorlopig toegevoegd aan het pand van Opel dealer Ambergen te Emmen. Medio 2023 verwacht Van Mossel in Emmen een nieuwe Hyundai-vestiging te openen, waarin ook een occasioncentrum komt.Van Mossel staat op de eerste plaats in de Automotive Dealerholding Top 60.

Uitbreiding

“Met de toevoeging van de vestiging in Emmen kunnen wij nu heel Noordoost-Nederland bedienen met het merk Hyundai. Wij zijn daarom ook zeer verheugd met deze uitbreiding en het door Hyundai Motors Nederland in ons gestelde vertrouwen”, aldus Bas Huijzer, divisiedirecteur Van Mossel Automotive Groep.

In de nieuw te bouwen vestiging zal, naast het Hyundai-dealerschap, ook een occasioncentrum komen, vertelt Eric Berkhof, ceo Van Mossel Automotive Groep. “Landelijk bedienen we klanten nu met zeven van deze Occasion Centra. Uiteraard kijken wij erg uit naar de nieuwbouw.”

De toewijzing van het Hyundai-dealerschap aan Van Mossel is “in goed overleg met de betrokken partijen Broekhuis, Stern en Van Mossel”, meldt woordvoerder Anne Lobbes van Hyundai Nederland. “Stern heeft dit deel van Autopalace verworven vanuit de netwerkstrategie van STellantis. Het deel van Hyundai in de regio Emmen was stand-alone te klein voor een duurzaam business model voor een grote partij als Stern. Voor Van Mossel sluit deze regio uitstekend aan bij de overige regio’s Groningen en Friesland”, aldus Lobbes.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Van Mossel neemt Hyundai-dealerschap Emmen en Hoogeveen over van Autopalace/Stern | Automotive Online

Van Mossel neemt Hyundai-dealerschap Emmen en Hoogeveen over van Autopalace/Stern

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Van Mossel neemt de Hyundai-activiteiten in Hoogeveen en Emmen over van Stern. (Foto: Van Mossel)

Van Mossel neemt het Hyundai-dealerschap in Emmen en Hoogeveen over van Stern. Dat meldt het bedrijf zojuist. Hyundai zat voorheen bij Autopalace, dat zijn activiteiten aan Broekhuis verkocht; die verkocht vervolgens een aantal vestigingen aan Stern.

Van Mossel heeft al drie Hyundai vestigingen, in Groningen, Heerenveen en Leeuwarden. De Hyundai-activiteiten in Hoogeveen en Emmen worden gecombineerd en worden voorlopig toegevoegd aan het pand van Opel dealer Ambergen te Emmen. Medio 2023 verwacht Van Mossel in Emmen een nieuwe Hyundai-vestiging te openen, waarin ook een occasioncentrum komt.Van Mossel staat op de eerste plaats in de Automotive Dealerholding Top 60.

Uitbreiding

“Met de toevoeging van de vestiging in Emmen kunnen wij nu heel Noordoost-Nederland bedienen met het merk Hyundai. Wij zijn daarom ook zeer verheugd met deze uitbreiding en het door Hyundai Motors Nederland in ons gestelde vertrouwen”, aldus Bas Huijzer, divisiedirecteur Van Mossel Automotive Groep.

In de nieuw te bouwen vestiging zal, naast het Hyundai-dealerschap, ook een occasioncentrum komen, vertelt Eric Berkhof, ceo Van Mossel Automotive Groep. “Landelijk bedienen we klanten nu met zeven van deze Occasion Centra. Uiteraard kijken wij erg uit naar de nieuwbouw.”

De toewijzing van het Hyundai-dealerschap aan Van Mossel is “in goed overleg met de betrokken partijen Broekhuis, Stern en Van Mossel”, meldt woordvoerder Anne Lobbes van Hyundai Nederland. “Stern heeft dit deel van Autopalace verworven vanuit de netwerkstrategie van STellantis. Het deel van Hyundai in de regio Emmen was stand-alone te klein voor een duurzaam business model voor een grote partij als Stern. Voor Van Mossel sluit deze regio uitstekend aan bij de overige regio’s Groningen en Friesland”, aldus Lobbes.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.