Binckhorst blijft Mazda-importeur

Redactie Redactie
• Laatste update:

Waarom dit niet tot het beoogde resultaat heeft geleid, is onduidelijk. Volgens de een is de financiële positie van Ford – dat een controlerend belang heeft in Mazda – dusdanig dat overnames momenteel niet erg voor de hand liggen, een ander stelt dat Autobinck en Mazda Motor Europe het niet eens konden worden over de prijs.
Hoe dit ook zij: in dealerkringen is men blij dat er eindelijk duidelijkheid is over de (voorlopige) toekomst van het merk in Nederland: de hoop is dat de importeur weer in het merk gaat investeren nadat er een tijd lang alleen op de winkel is gepast. Volgens Henny van Dijk – vice-president van Autobinck Holding – is dat zeker het geval: “Investeringen in de distributie en marketingactiviteiten zullen ons nieuwe modellenoffensief ondersteunen.” De vernieuwing van het Mazda-programma begint met de nieuwe 6, die in juni de 626 opvolgt. Afgelopen jaar eindigde Mazda in Nederland op de 18de plaats in de verkoopranglijst van personenauto’s, een positie die volgens Jan Baak, voorzitter van de dealervereniging, aanzienlijk beter moet kunnen. “Ik denk dat een tiende tot twaalfde plaats haalbaar is.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Binckhorst blijft Mazda-importeur | Automotive Online

Binckhorst blijft Mazda-importeur

Redactie Redactie
• Laatste update:

Waarom dit niet tot het beoogde resultaat heeft geleid, is onduidelijk. Volgens de een is de financiële positie van Ford – dat een controlerend belang heeft in Mazda – dusdanig dat overnames momenteel niet erg voor de hand liggen, een ander stelt dat Autobinck en Mazda Motor Europe het niet eens konden worden over de prijs.
Hoe dit ook zij: in dealerkringen is men blij dat er eindelijk duidelijkheid is over de (voorlopige) toekomst van het merk in Nederland: de hoop is dat de importeur weer in het merk gaat investeren nadat er een tijd lang alleen op de winkel is gepast. Volgens Henny van Dijk – vice-president van Autobinck Holding – is dat zeker het geval: “Investeringen in de distributie en marketingactiviteiten zullen ons nieuwe modellenoffensief ondersteunen.” De vernieuwing van het Mazda-programma begint met de nieuwe 6, die in juni de 626 opvolgt. Afgelopen jaar eindigde Mazda in Nederland op de 18de plaats in de verkoopranglijst van personenauto’s, een positie die volgens Jan Baak, voorzitter van de dealervereniging, aanzienlijk beter moet kunnen. “Ik denk dat een tiende tot twaalfde plaats haalbaar is.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.