Ordersysteem Leaselink van start in Nederland

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Op deze manier hebben we bijvoorbeeld de levertijden real time beschikbaar en kunnen hierover snel communiceren met berijders. Verder is er minder kans op communicatiefouten en wordt het traject transparanter voor zowel leasemaatschappij als dealer”, zegt Jeroen Geenen, directeur operations bij Athlon Car Lease.

Efficiënter
RDC heeft een vergelijkbaar programma: Leaseconnect. “Daar hebben we ook naar gekeken, maar we vonden Leaselink beter scoren op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en informatieverstrekking”, zegt Geenen. Hij hoopt dat andere Nederlandse leasemaatschappijen ook op het programma over zullen stappen. “Hoe meer partijen hiermee gaan werken, hoe efficiënter het wordt voor de dealers. Dat wens ik ze wel toe.”

Als eerste gaan Athlon’s preferred suppliers met Leaselink werken, de eerste 22 dealervestigingen zijn inmiddels aangesloten. Daarna wordt het verder uitgerold in het netwerk. De dealers krijgen een training en betalen een maandelijkse fee om gebruik te maken van het programma.

ALD
Athlon is de eerste leasemaatschappij in Nederland die met Leaselink werkt. Internationaal wordt het pakket al meer gebruikt. “ALD heeft in Nederland wel een pilot gedraaid met Leaselink”, vertelt Gert Jan Sloots, business development manager bij Leaselink-leverancier Ebbon-Dacs. “Maar waar Athlon bij een relatief kleine groep dealers veel orders plaatst, heeft ALD meer spreiding onder de dealers. Daardoor konden dealers het systeem niet vaak genoeg gebruiken om er geoefend mee te worden en draagvlak te creëeren. We hebben daarom gezamenlijk besloten er niet mee verder te gaan.” Sloots zegt op dit moment met meerdere leasemaatschappijen in gesprek te zijn.

Ordersysteem Leaselink van start in Nederland | Automotive Online

Ordersysteem Leaselink van start in Nederland

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Op deze manier hebben we bijvoorbeeld de levertijden real time beschikbaar en kunnen hierover snel communiceren met berijders. Verder is er minder kans op communicatiefouten en wordt het traject transparanter voor zowel leasemaatschappij als dealer”, zegt Jeroen Geenen, directeur operations bij Athlon Car Lease.

Efficiënter
RDC heeft een vergelijkbaar programma: Leaseconnect. “Daar hebben we ook naar gekeken, maar we vonden Leaselink beter scoren op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en informatieverstrekking”, zegt Geenen. Hij hoopt dat andere Nederlandse leasemaatschappijen ook op het programma over zullen stappen. “Hoe meer partijen hiermee gaan werken, hoe efficiënter het wordt voor de dealers. Dat wens ik ze wel toe.”

Als eerste gaan Athlon’s preferred suppliers met Leaselink werken, de eerste 22 dealervestigingen zijn inmiddels aangesloten. Daarna wordt het verder uitgerold in het netwerk. De dealers krijgen een training en betalen een maandelijkse fee om gebruik te maken van het programma.

ALD
Athlon is de eerste leasemaatschappij in Nederland die met Leaselink werkt. Internationaal wordt het pakket al meer gebruikt. “ALD heeft in Nederland wel een pilot gedraaid met Leaselink”, vertelt Gert Jan Sloots, business development manager bij Leaselink-leverancier Ebbon-Dacs. “Maar waar Athlon bij een relatief kleine groep dealers veel orders plaatst, heeft ALD meer spreiding onder de dealers. Daardoor konden dealers het systeem niet vaak genoeg gebruiken om er geoefend mee te worden en draagvlak te creëeren. We hebben daarom gezamenlijk besloten er niet mee verder te gaan.” Sloots zegt op dit moment met meerdere leasemaatschappijen in gesprek te zijn.