Chinees Catl bouwt grootste batterijfabriek van Europa, in Hongarije

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Catl is een van de grootste batterijproducenten ter wereld. (Foto: Shutterstock)

De Chinese batterijfabrikant Catl gaat de grootste batterijfabriek van Europa bouwen in de Noordoost-Hongaarse stad Debrecen. Dit meldt het bedrijf. Met het project is een investering van 7,3 miljard euro gemoeid. Het is de tweede fabriek van Contemporary Amperex Technology Co. Limited in Europa. De andere fabriek staat in Duitsland.

Catl zei dat de bouw van de 100 GWh (gigawattuur) fabriek in Debrecen dit jaar begint en niet langer dan 64 maanden zal duren. Ter vergelijking: de gigafabriek van Tesla krijgt een jaarcapaciteit van zo’n 75 GWh en de aangekondigde VW-fabriek in Spanje 40 GWh. Ook Marokko plant een grote batterijfabriekLees ook: dit zijn de grootste geplande batterijfabrieken in Europa

Gigantische sprong

De investering in de fabriek zal een “gigantische sprong voorwaarts betekenen in de wereldwijde expansie van Catl”, zei de oprichter en voorzitter van het bedrijf, Zeng Yuqun, in een verklaring op vrijdag. De nieuwe fabriek is de grootste accufabriek van Europa en de tweede van Catl in de regio na één in Duitsland. Mercedes heeft aangekondigd dat het de eerste partner is die batterijen zal ontvangen uit de fabriek.

“Deze nieuwe ultramoderne Europese Catl-fabriek in Hongarije is een nieuwe mijlpaal voor de opschaling van onze EV-productie samen met onze belangrijkste partners”, zei Markus Schaefer, lid van de raad van bestuur van Mercedes-Benz in de verklaring van Catl.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Chinees Catl bouwt grootste batterijfabriek van Europa, in Hongarije | Automotive Online

Chinees Catl bouwt grootste batterijfabriek van Europa, in Hongarije

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Catl is een van de grootste batterijproducenten ter wereld. (Foto: Shutterstock)

De Chinese batterijfabrikant Catl gaat de grootste batterijfabriek van Europa bouwen in de Noordoost-Hongaarse stad Debrecen. Dit meldt het bedrijf. Met het project is een investering van 7,3 miljard euro gemoeid. Het is de tweede fabriek van Contemporary Amperex Technology Co. Limited in Europa. De andere fabriek staat in Duitsland.

Catl zei dat de bouw van de 100 GWh (gigawattuur) fabriek in Debrecen dit jaar begint en niet langer dan 64 maanden zal duren. Ter vergelijking: de gigafabriek van Tesla krijgt een jaarcapaciteit van zo’n 75 GWh en de aangekondigde VW-fabriek in Spanje 40 GWh. Ook Marokko plant een grote batterijfabriekLees ook: dit zijn de grootste geplande batterijfabrieken in Europa

Gigantische sprong

De investering in de fabriek zal een “gigantische sprong voorwaarts betekenen in de wereldwijde expansie van Catl”, zei de oprichter en voorzitter van het bedrijf, Zeng Yuqun, in een verklaring op vrijdag. De nieuwe fabriek is de grootste accufabriek van Europa en de tweede van Catl in de regio na één in Duitsland. Mercedes heeft aangekondigd dat het de eerste partner is die batterijen zal ontvangen uit de fabriek.

“Deze nieuwe ultramoderne Europese Catl-fabriek in Hongarije is een nieuwe mijlpaal voor de opschaling van onze EV-productie samen met onze belangrijkste partners”, zei Markus Schaefer, lid van de raad van bestuur van Mercedes-Benz in de verklaring van Catl.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.