Muller: GM heeft zich in ons vergist

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Ik vermoed dat ze bij GM bewust het risico genomen hebben om de deal tussen Youngman en Saab op onrechtmatige wijze te blokkeren. Zij dachten dit zonder consequenties te kunnen doen, omdat Spyker het faillissement van Saab niet zou overleven. Ze hebben zich vergist. En nu gaan wij ze achtervolgen.”

De kern van de zaak is dat GM in haar statements bekend maakte dat het op geen enkele wijze een deal tussen Youngman en Saab zou steunen. Volgens Muller ontbrak hier echter iedere basis voor. De actie van GM had tot gevolg dat Youngman afhaakte uit angst voor een langslepende juridische procedure. “En dat is onrechtmatig. Wij hebben zeven maanden voorbereiding in deze zaak zitten en zijn zeker van ons gelijk.”

De totale schade door het mislukken van de deal is berekend op 3 miljard dollar. Mocht de claim worden toegewezen, dan gaat 90% daarvan naar Spyker.

Muller denkt dat deze zaak jaren gaat duren. Of Spyker als zelfstandig bedrijf blijft bestaan in die periode is onzeker, maar voor de claim heeft dat geen gevolgen. 

Muller: GM heeft zich in ons vergist | Automotive Online

Muller: GM heeft zich in ons vergist

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Ik vermoed dat ze bij GM bewust het risico genomen hebben om de deal tussen Youngman en Saab op onrechtmatige wijze te blokkeren. Zij dachten dit zonder consequenties te kunnen doen, omdat Spyker het faillissement van Saab niet zou overleven. Ze hebben zich vergist. En nu gaan wij ze achtervolgen.”

De kern van de zaak is dat GM in haar statements bekend maakte dat het op geen enkele wijze een deal tussen Youngman en Saab zou steunen. Volgens Muller ontbrak hier echter iedere basis voor. De actie van GM had tot gevolg dat Youngman afhaakte uit angst voor een langslepende juridische procedure. “En dat is onrechtmatig. Wij hebben zeven maanden voorbereiding in deze zaak zitten en zijn zeker van ons gelijk.”

De totale schade door het mislukken van de deal is berekend op 3 miljard dollar. Mocht de claim worden toegewezen, dan gaat 90% daarvan naar Spyker.

Muller denkt dat deze zaak jaren gaat duren. Of Spyker als zelfstandig bedrijf blijft bestaan in die periode is onzeker, maar voor de claim heeft dat geen gevolgen.