Chevrolet Volt is ‘Car of the Year’ in Noord-Amerika

Steven Don Steven Don

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

 • @work

  “De Chevrolet Volt is een elektrische auto met actieradius van meer dan 600 kilometer.”
  Beste redactie, doet u a.u.b. eerst uw huiswerk alvorens ten onrechte te vermelden dat dit een elektrische auto is… De Volt is gewoon een hybride auto, net als bijvoorbeeld de Toyota Prius. Dus voorzien van een elektromotor én een benzine motor.

 • henk heuvelman

  Formulering hadinderdaad iets genuanceerder gekund maar de Volt is wel degelijk een elektrische auto omdat hij een volelektrische aandrijving heeft. De benzinemotor drijft een generator aan als range extender en is dat is dus heel wat anders dan een Prius.

 • Ivan

  De Volt heeft een electromotor en dus net als de Prius een benzinemotor die WEL een verbinding heeft naar de wielen en indien nodig bijspringt. De verhouding is alleen anders dan bij de Prius, maar feit blijft dat GM gewoon gelogen heeft toen ze vol trots meldden dat de Volt(en Opel Ampera) een electromotor met range extender hebben…dat geldt alleen als de benzinemotor GEEN koppeling naar de aandrijving heeft.

Chevrolet Volt is ‘Car of the Year’ in Noord-Amerika | Automotive Online

Chevrolet Volt is ‘Car of the Year’ in Noord-Amerika

Martijn Roede Martijn Roede

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 

Reacties

 • @work

  “De Chevrolet Volt is een elektrische auto met actieradius van meer dan 600 kilometer.”
  Beste redactie, doet u a.u.b. eerst uw huiswerk alvorens ten onrechte te vermelden dat dit een elektrische auto is… De Volt is gewoon een hybride auto, net als bijvoorbeeld de Toyota Prius. Dus voorzien van een elektromotor én een benzine motor.

 • henk heuvelman

  Formulering hadinderdaad iets genuanceerder gekund maar de Volt is wel degelijk een elektrische auto omdat hij een volelektrische aandrijving heeft. De benzinemotor drijft een generator aan als range extender en is dat is dus heel wat anders dan een Prius.

 • Ivan

  De Volt heeft een electromotor en dus net als de Prius een benzinemotor die WEL een verbinding heeft naar de wielen en indien nodig bijspringt. De verhouding is alleen anders dan bij de Prius, maar feit blijft dat GM gewoon gelogen heeft toen ze vol trots meldden dat de Volt(en Opel Ampera) een electromotor met range extender hebben…dat geldt alleen als de benzinemotor GEEN koppeling naar de aandrijving heeft.