Lifehammer: Introductie van de nieuwe Smart veiligheidshamer

Oliebollenspecial • De Lifehammer Smart wordt het vierde model van het bedrijf uit Zoetermeer.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Marcel Zegger: "Bij ons product staat de veiligheid voorop.” (foto: Promedia)

De Lifehammer is een overbekend product, dat zijn waarde in noodsituaties al talloze malen heeft bewezen. Komend voorjaar introduceert het Nederlandse bedrijf een nieuw model, de Lifehammer Smart. Compact, lichtgewicht, eenvoudig te bedienen en vooral ook heel makkelijk in de auto te monteren.

In Nederland worden vrijwel alle nieuwe auto’s bij aflevering voorzien van twee veiligheidshamers van Lifehammer. Het is een belangrijke veiligheidsmaatregel, die mensen in staat stelt om te overleven als ze bij een ongeval betrokken raken en de deuren en ramen niet meer open kunnen. Naast een hulpmiddel om snel en veilig de ruit te breken, is elke Lifehammer voorzien van een veilig weggewerkt mes, dat dient om de veiligheidsgordel door te snijden.

Veiligheid staat voorop

De Lifehammer Smart wordt het vierde model van het bedrijf uit Zoetermeer. De klassieke hamer met twee hamerkoppen wordt nog steeds geleverd onder de naam Lifehammer Classic. De Plus is een wat moderner gestileerde variant. Echt anders is de Evolution, een Lifehammer waarbij je niet meer hoeft te slaan, maar simpelweg de hamer stevig tegen het raam duwt. Vervolgens schiet er een keramische pen uit, die het glas verbrijzelt. Alle hamers zijn TÜV getest. “We introduceren de Lifehammer Smart in april 2023”, vertelt Marcel Zegger, eigenaar van Lifehammer. Het nieuwe model veiligheidshamer komt in Nederland op de markt, maar ook op de belangrijke exportmarkten Duitsland, de Verenigde Staten en Japan. “Het is een lichtgewicht, compacte variant van de Evolution. Hij werkt dus ook met de keramische pen en het grote voordeel daarvan is dat je niet hoeft te slaan. In feite is er bijna geen kracht voor nodig om hem te bedienen en in noodsituaties kan dat van groot belang zijn. Veiligheid staat altijd voorop.”

Nieuwe bevestiging

De bevestiging in de auto is veel eenvoudiger geworden; een belangrijk voordeel voor dealers. De houder hoeft niet meer te worden vastgeschroefd, maar wordt geplakt met een onverwoestbare 3M-kleefstrook. Zegger: “In de praktijk zien we dat de Lifehammer nog weleens wordt bewaard in het dashboardkastje, of zelfs in de kofferbak. Dat is onveilig. We willen dat voorkomen door deze zeer eenvoudige manier van montage. Die komt straks ook beschikbaar voor de andere modellen veiligheidshamers.” De nieuwe Lifehammer Smart is een volledig Europees product. De diverse delen worden in Duitsland geproduceerd, waarna assemblage weer in Nederland plaatsvindt. Meer en meer worden ook de componenten van de andere Lifehammers in Europa geproduceerd. “Dit proces hebben we al ruim drie jaar geleden ingezet. Hoewel het vaak duurder is om het hier te produceren, verminderen we zo de afhankelijkheid van de lange aanvoerlijnen vanuit Azië. Bijkomend voordeel is dat we op deze manier onze CO2-footprint verder verkleinen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.