Veilingplatform met garantie op veiligheid

Internationaal B2B handelsplatform CarOnSale nu ook in Nederland

Romy Wielinga Romy Wielinga

In Duitsland is CarOnSale binnen drie jaar uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de B2B markt.

Het handelsplatform is recent ook in Nederland en Oostenrijk gelanceerd. Nog dit jaar volgen diverse andere Europese landen. CarOnSale werkt met een veilingconcept: dealers plaatsen de occasions die zij B2B willen verkopen op het platform. Andere dealers – waar ook in Europa – kunnen bieden en de winnende bieder koopt de occasion. Tot zover weinig nieuws onder de zon. Wat verklaart dan het grote succes van CarOnSale?

Drie unieke zekerheden

Lennard Ridder (35) is de Nederlandse manager van het platform. Hij benadrukt dat bij CarOnSale niet de techniek centraal staat, maar de dealer zelf. “Wij komen uit de automotive, niet uit de techsector. Dat betekent dat we wéten waar de dealer op zit te wachten. Die wil probleemloos occasions kopen en verkopen. Daarom bieden we drie garanties: veilig kopen, veilig betalen en veilig transport. Die drie garanties bieden dealers zekerheid. Dat is uniek en daarom groeit CarOnSale ook zo snel.”

Alle auto’s die op het platform worden aangeboden, zijn door eigen inspecteurs van CarOnSale bezocht en geïnspecteerd. Een objectieve keuring die alle gebreken aan het licht brengt. “En wanneer er na aankoop een probleem is dat wij over het hoofd zagen, nemen we ook onze verantwoordelijkheid”, vertelt Ridder. “Die zekerheid biedt geen enkel ander platform.”

De tweede zekerheid is het betalingssysteem, dat doorCarOnSale zelf werd ontwikkeld om internationale aan­kopen honderd procent veilig te laten plaatsvinden.

Belangrijk voor de gebruikers van de veilingsite, vertelt Ridder. “Als je gewoon via de bank betaalt kan het altijd misgaan. Meestal ken je de dealer niet, waar je een auto koopt. Dan wil je alle risico’s uitsluiten.”

Extra services

De derde zekerheid betreft het transport van de auto. CarOnSale zorgt ervoor dat het transport na aankoop snel en veilig verloopt. Geen unieke service, dat geeft Ridder meteen toe. “Maar wel heel belangrijk, bijvoorbeeld als je een auto in Griekenland koopt. Het gaat al snel om tienduizenden euro’s. Dan willen beide partijen de zekerheid dat het hele proces op rolletjes verloopt. Wij zorgen daarvoor. Doordat we zélf uit de autobranche komen, weten we precies waar we op moeten letten.”

Het veilingplatform biedt ook aanvullende services, bijvoorbeeld als het gaat om de (typisch Nederlandse) bpm. “Dat je die bij import moet afdragen is iedereen bekend, maar bij export kun je vaak nog een deel terugkrijgen.

Wij helpen dealers bij die aanvraag. Zij worden door ons volledig ontzorgd”, zegt Ridder. “Ik raad dealers aan om eens een kijkje te nemen op onze veilingsite. Misschien zit er iets voor je bij of wil je zelf een auto verkopen. Je kunt het gewoon eens proberen.”

Internationaal B2B handelsplatform CarOnSale nu ook in Nederland | Automotive Online
Veilingplatform met garantie op veiligheid

Internationaal B2B handelsplatform CarOnSale nu ook in Nederland

Romy Wielinga Romy Wielinga

In Duitsland is CarOnSale binnen drie jaar uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de B2B markt.

Het handelsplatform is recent ook in Nederland en Oostenrijk gelanceerd. Nog dit jaar volgen diverse andere Europese landen. CarOnSale werkt met een veilingconcept: dealers plaatsen de occasions die zij B2B willen verkopen op het platform. Andere dealers – waar ook in Europa – kunnen bieden en de winnende bieder koopt de occasion. Tot zover weinig nieuws onder de zon. Wat verklaart dan het grote succes van CarOnSale?

Drie unieke zekerheden

Lennard Ridder (35) is de Nederlandse manager van het platform. Hij benadrukt dat bij CarOnSale niet de techniek centraal staat, maar de dealer zelf. “Wij komen uit de automotive, niet uit de techsector. Dat betekent dat we wéten waar de dealer op zit te wachten. Die wil probleemloos occasions kopen en verkopen. Daarom bieden we drie garanties: veilig kopen, veilig betalen en veilig transport. Die drie garanties bieden dealers zekerheid. Dat is uniek en daarom groeit CarOnSale ook zo snel.”

Alle auto’s die op het platform worden aangeboden, zijn door eigen inspecteurs van CarOnSale bezocht en geïnspecteerd. Een objectieve keuring die alle gebreken aan het licht brengt. “En wanneer er na aankoop een probleem is dat wij over het hoofd zagen, nemen we ook onze verantwoordelijkheid”, vertelt Ridder. “Die zekerheid biedt geen enkel ander platform.”

De tweede zekerheid is het betalingssysteem, dat doorCarOnSale zelf werd ontwikkeld om internationale aan­kopen honderd procent veilig te laten plaatsvinden.

Belangrijk voor de gebruikers van de veilingsite, vertelt Ridder. “Als je gewoon via de bank betaalt kan het altijd misgaan. Meestal ken je de dealer niet, waar je een auto koopt. Dan wil je alle risico’s uitsluiten.”

Extra services

De derde zekerheid betreft het transport van de auto. CarOnSale zorgt ervoor dat het transport na aankoop snel en veilig verloopt. Geen unieke service, dat geeft Ridder meteen toe. “Maar wel heel belangrijk, bijvoorbeeld als je een auto in Griekenland koopt. Het gaat al snel om tienduizenden euro’s. Dan willen beide partijen de zekerheid dat het hele proces op rolletjes verloopt. Wij zorgen daarvoor. Doordat we zélf uit de autobranche komen, weten we precies waar we op moeten letten.”

Het veilingplatform biedt ook aanvullende services, bijvoorbeeld als het gaat om de (typisch Nederlandse) bpm. “Dat je die bij import moet afdragen is iedereen bekend, maar bij export kun je vaak nog een deel terugkrijgen.

Wij helpen dealers bij die aanvraag. Zij worden door ons volledig ontzorgd”, zegt Ridder. “Ik raad dealers aan om eens een kijkje te nemen op onze veilingsite. Misschien zit er iets voor je bij of wil je zelf een auto verkopen. Je kunt het gewoon eens proberen.”