Fred van der Vlugt overleden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Daarnaast was hij de ‘godfather’ van de Nederlandse autojournalistiek op televisie met het programma ‘Wereld op Wielen’, dat al in 1966 op de televisie verscheen. Midden jaren ’70 stopte het programma, maar tien jaar later maakte Van der Vlugt zijn tv-comeback met ‘De Hoogste Versnelling’. Carlo Brantsen, hoofdredacteur van Carros, werkte vanaf 1986 voor Van der Vlugt: “Fred was een echte tv-persoonlijkheid; mensen klampten hem aan op straat om te vragen wat voor auto ze moesten kopen.” Van der Vlugt werd onvergetelijk door de onorthodoxe wijze waarop hij auto’s aan de tand voelde. Hij zette ze in een koelcel om te kijken of ze daags daarna nog startten, onderwierp ze aan de douche en reed zelfs achter draaiende straaljagers langs om de zijwindgevoeligheid te testen. Als Van der Vlugt een auto afkeurde, waren de kansen voor die auto in ons land vrijwel verkeken. Brantsen: “Hij was de enige autojournalist die in staat was om een auto te maken of te breken.”
Vorig jaar verhuisde Van der Vlugt naar Spanje, maar kort daarop werd hij ernstig ziek. Fred van der Vlugt is 71 jaar geworden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Fred van der Vlugt overleden | Automotive Online

Fred van der Vlugt overleden

Redactie Redactie
• Laatste update:

Daarnaast was hij de ‘godfather’ van de Nederlandse autojournalistiek op televisie met het programma ‘Wereld op Wielen’, dat al in 1966 op de televisie verscheen. Midden jaren ’70 stopte het programma, maar tien jaar later maakte Van der Vlugt zijn tv-comeback met ‘De Hoogste Versnelling’. Carlo Brantsen, hoofdredacteur van Carros, werkte vanaf 1986 voor Van der Vlugt: “Fred was een echte tv-persoonlijkheid; mensen klampten hem aan op straat om te vragen wat voor auto ze moesten kopen.” Van der Vlugt werd onvergetelijk door de onorthodoxe wijze waarop hij auto’s aan de tand voelde. Hij zette ze in een koelcel om te kijken of ze daags daarna nog startten, onderwierp ze aan de douche en reed zelfs achter draaiende straaljagers langs om de zijwindgevoeligheid te testen. Als Van der Vlugt een auto afkeurde, waren de kansen voor die auto in ons land vrijwel verkeken. Brantsen: “Hij was de enige autojournalist die in staat was om een auto te maken of te breken.”
Vorig jaar verhuisde Van der Vlugt naar Spanje, maar kort daarop werd hij ernstig ziek. Fred van der Vlugt is 71 jaar geworden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.