Polestar lanceert app die ‘groenste laadmomenten’ aangeeft

Polestar • De app is een doorontwikkeling van de Groene Stroom-Voorspeller van Vandebron.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: Polestar).

Polestar lanceert in samenwerking met energieleverancier Vandenbron een app die aangeeft wat het meest geschikte (‘groenste’) moment is om de auto op te laden. Dat meldt Polestar in een persbericht.

“De Polestar renewable charging-app creëert bewustwording en geeft de juiste stimulans om zo groen mogelijk te laden”, zegt Willem Baudewijns, managing director Polestar Nederland. Door hernieuwbare energie te gebruiken op momenten dat deze overvloedig beschikbaar is, helpt de app ook bij het balanceren van het energienet.

De nieuwe app van Polestar is een doorontwikkeling van de Groene Stroom-Voorspeller van Vandebron. Deze tool haalt dagelijks data op over de bronnen van de beschikbare elektriciteit op het Nederlandse net, om zo het groenste moment van de dag te berekenen.

Dynamisch energiecontract

“De Groene Stroom-Voorspeller is ontstaan vanuit de behoefte om mensen meer inzicht te geven in de beste en groenste momenten om elektriciteit te gebruiken”, zegt Arno van den Berg, cto van Vandebron.

Steeds meer energiemaatschappijen bieden inmiddels ook dynamische energiecontracten aan, blijkt uit cijfers van de Autoriteit Consument & Markt. Bij een dergelijk contract betaal je als klant voor je energieverbruik per uur of per dag. Met zo’n contract is het kostentechnisch voordelig om te laden wanneer er veel groene elektriciteit beschikbaar is.

Polestar is niet het enige merk dat samenwerkt met een energiemaatschappij. Zo werkt Kia samen met Vattenfall. Door de samenwerking krijgen Kia-klanten korting op de aanschaf van zonnepanelen. Ook kunnen zij ‘eenvoudig een energiecontract afsluiten en producten op gebied van energiebesparing aanschaffen.’

Beide merken sorteren met de samenwerking voor op een toekomst waar bi-directioneel laden een grote rol speelt en de elektrische auto helpt bij het balanceren van het energienet.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Polestar lanceert app die ‘groenste laadmomenten’ aangeeft | Automotive Online

Polestar lanceert app die ‘groenste laadmomenten’ aangeeft

Polestar • De app is een doorontwikkeling van de Groene Stroom-Voorspeller van Vandebron.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
(Foto: Polestar).

Polestar lanceert in samenwerking met energieleverancier Vandenbron een app die aangeeft wat het meest geschikte (‘groenste’) moment is om de auto op te laden. Dat meldt Polestar in een persbericht.

“De Polestar renewable charging-app creëert bewustwording en geeft de juiste stimulans om zo groen mogelijk te laden”, zegt Willem Baudewijns, managing director Polestar Nederland. Door hernieuwbare energie te gebruiken op momenten dat deze overvloedig beschikbaar is, helpt de app ook bij het balanceren van het energienet.

De nieuwe app van Polestar is een doorontwikkeling van de Groene Stroom-Voorspeller van Vandebron. Deze tool haalt dagelijks data op over de bronnen van de beschikbare elektriciteit op het Nederlandse net, om zo het groenste moment van de dag te berekenen.

Dynamisch energiecontract

“De Groene Stroom-Voorspeller is ontstaan vanuit de behoefte om mensen meer inzicht te geven in de beste en groenste momenten om elektriciteit te gebruiken”, zegt Arno van den Berg, cto van Vandebron.

Steeds meer energiemaatschappijen bieden inmiddels ook dynamische energiecontracten aan, blijkt uit cijfers van de Autoriteit Consument & Markt. Bij een dergelijk contract betaal je als klant voor je energieverbruik per uur of per dag. Met zo’n contract is het kostentechnisch voordelig om te laden wanneer er veel groene elektriciteit beschikbaar is.

Polestar is niet het enige merk dat samenwerkt met een energiemaatschappij. Zo werkt Kia samen met Vattenfall. Door de samenwerking krijgen Kia-klanten korting op de aanschaf van zonnepanelen. Ook kunnen zij ‘eenvoudig een energiecontract afsluiten en producten op gebied van energiebesparing aanschaffen.’

Beide merken sorteren met de samenwerking voor op een toekomst waar bi-directioneel laden een grote rol speelt en de elektrische auto helpt bij het balanceren van het energienet.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.