Dusseldorp en Van Poelgeest kopen dealerbedrijven Severs Breeman

Overname • Severs en Breeman fuseerden in 2021.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Severs Breeman Automotive verkoopt de BMW- en Mini-dealerbedrijven aan Dusseldorp en Van Poelgeest. Dusseldorp neemt de twee vestigingen in Rotterdam over en Van Poelgeest koopt de bedrijven in Alphen aan den Rijn, Gouda en Woerden, zo meldt Dusseldorp in een persbericht.

De directie van Severs Breeman stelt dat het ‘vanwege de transitie van BMW Group naar het agentenmodel en de toenemende consolidatie naar enkele grote dealergroepen’ het beter is om aan te sluiten bij twee grote dealerholdings. “Wij herkennen in Dusseldorp en Van Poelgeest de passie voor BMW en Mini. Hun cultuur en klantenbenadering sluiten goed aan bij de wijze waarop wij onze bedrijven altijd hebben geleid”, aldus Severs Breeman, dat in 2021 ontstond uit een fusie tussen Breeman Automotive en Hans Severs.

De overnames door Dusseldorp en Van Poelgeest zijn nog onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Naar verwachting zullen de transacties eind februari 2024 afgerond zijn, zo stelt Dusseldorp.

“De vestigingen in Rotterdam passen bij het al bestaande dealernetwerk van ons in de regio’s Den Haag en Schiedam,” vertelt algemeen directeur Richard Dusseldorp van Dusseldorp Automotive, dat in het afgelopen decennium uitgroeide tot een van de grootste BMW-dealers in Nederland. Zo kocht het onder meer vestigingen van BMW Nederland en Autobinck.

Van Poelgeest is het BMW-dealerbedrijf van Remia-eigenaar Fred de Rooij. Het bedrijf kocht de afgelopen jaren vestigingen in onder meer Amersfoort, Hilversum en Amsterdam.

Top 60

In de Automotive Dealerholding Top 60 van 2022-2023 stonden Van Poelgeest en Dusseldorp op de respectievelijk 18e en 19e plek. De nieuwe editie van de top 60 presenteert de AM-redactie in februari.

Dusseldorp en Van Poelgeest kopen dealerbedrijven Severs Breeman | Automotive Online

Dusseldorp en Van Poelgeest kopen dealerbedrijven Severs Breeman

Overname • Severs en Breeman fuseerden in 2021.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Severs Breeman Automotive verkoopt de BMW- en Mini-dealerbedrijven aan Dusseldorp en Van Poelgeest. Dusseldorp neemt de twee vestigingen in Rotterdam over en Van Poelgeest koopt de bedrijven in Alphen aan den Rijn, Gouda en Woerden, zo meldt Dusseldorp in een persbericht.

De directie van Severs Breeman stelt dat het ‘vanwege de transitie van BMW Group naar het agentenmodel en de toenemende consolidatie naar enkele grote dealergroepen’ het beter is om aan te sluiten bij twee grote dealerholdings. “Wij herkennen in Dusseldorp en Van Poelgeest de passie voor BMW en Mini. Hun cultuur en klantenbenadering sluiten goed aan bij de wijze waarop wij onze bedrijven altijd hebben geleid”, aldus Severs Breeman, dat in 2021 ontstond uit een fusie tussen Breeman Automotive en Hans Severs.

De overnames door Dusseldorp en Van Poelgeest zijn nog onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Naar verwachting zullen de transacties eind februari 2024 afgerond zijn, zo stelt Dusseldorp.

“De vestigingen in Rotterdam passen bij het al bestaande dealernetwerk van ons in de regio’s Den Haag en Schiedam,” vertelt algemeen directeur Richard Dusseldorp van Dusseldorp Automotive, dat in het afgelopen decennium uitgroeide tot een van de grootste BMW-dealers in Nederland. Zo kocht het onder meer vestigingen van BMW Nederland en Autobinck.

Van Poelgeest is het BMW-dealerbedrijf van Remia-eigenaar Fred de Rooij. Het bedrijf kocht de afgelopen jaren vestigingen in onder meer Amersfoort, Hilversum en Amsterdam.

Top 60

In de Automotive Dealerholding Top 60 van 2022-2023 stonden Van Poelgeest en Dusseldorp op de respectievelijk 18e en 19e plek. De nieuwe editie van de top 60 presenteert de AM-redactie in februari.