Opel ontslaat 10% personeel

Redactie Redactie
• Laatste update:

Om weer in de zwarte cijfers te komen, heeft GM een aantal maatregelen aangekondigd. Meest in het oog springend is een inkrimping van het personeelsbestand met tien procent in de komende achttien maanden. Dat kost circa vijfduizend mensen hun baan. Ook de nationale verkooporganisaties worden in deze herstructurering betrokken: een aantal financiële en administratieve diensten zal versneld in Spanje worden geconcentreerd..
Een ander gevolg van de huidige financiële moeilijkheden is dat de fabriek in Luton (Engeland) waar Vectra’s worden gebouwd in 2002 wordt gesloten. In de overblijvende fabrieken in Luton blijft GM bedrijfswagens en 4×4’s bouwen. De sluiting van de fabriek in Luton is een gevoelige aangelegenheid, want hier rollen al vanaf de jaren twintig auto’s van de band. Samen met ingrepen bij andere GM-fabrieken in Europa betekent de Luton-sluiting dat GM’s productiecapaciteit in Europa tussen nu en 2004 met 400 duizend zal worden verlaagd.
Ook in de modellenlijn worden er maatregelen genomen: de voor 2001 geplande introductie van de Omega V8 is geschrapt. GM-dochter Saab daarentegen zal zijn modellenlijn de komende vijf jaar aanzienlijk uitbreiden. De eerder aangekondigde investering van 2,4 miljard in nieuwe modellen blijf gehandhaafd.
De maatregelen van GM blijven niet beperkt tot Europa: ook in de Verenigde Staten wil men tien procent van de banen schrappen. Bovendien verdwijnt het merk Oldsmobile uit beeld.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.