Focwa: ‘Wondermiddeltjes helpen niet tegen kras in autolak’

Redactie Redactie
• Laatste update:
Met tandpasta zijn geen lakkrassen te verwijderen, aldus Focwa. (Foto: Shutterstock)

Branchevereniging Focwa reageert hiermee op een artikel uit het AD waarin wordt gesteld dat krassen in autolak met goedkope wondermiddeltjes kunnen worden hersteld, terwijl een bezoek aan een schadeherstelbedrijf al gauw enkele honderden euro’s kost. Volgens Focwa wordt in het artikel ten onrechte beweerd dat je krassen in autolak makkelijk en goedkoper zelf kunt verwijderen met huis-, tuin- en keukenmiddelen. Maar volgens Focwa wordt de kras daarmee nooit helemaal verwijderd.

Met tandpasta haal je enkel de lak van de andere auto weg en blijf je dus de kras zien. Bovendien is er kans op een doffe plek. Met WD40 wordt het oppervlak vettig en lijkt de kras optisch minder. Auto’s poetsen is een kunst, blijkt uit het dossier Carwash & Carcare.

Focwa benadrukt in zijn reactie dat het professioneel wegwerken van krassen of deuken, toch echt bij een erkend herstelbedrijf moet gebeuren. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Focwa: ‘Wondermiddeltjes helpen niet tegen kras in autolak’ | Automotive Online

Focwa: ‘Wondermiddeltjes helpen niet tegen kras in autolak’

Redactie Redactie
• Laatste update:
Met tandpasta zijn geen lakkrassen te verwijderen, aldus Focwa. (Foto: Shutterstock)

Branchevereniging Focwa reageert hiermee op een artikel uit het AD waarin wordt gesteld dat krassen in autolak met goedkope wondermiddeltjes kunnen worden hersteld, terwijl een bezoek aan een schadeherstelbedrijf al gauw enkele honderden euro’s kost. Volgens Focwa wordt in het artikel ten onrechte beweerd dat je krassen in autolak makkelijk en goedkoper zelf kunt verwijderen met huis-, tuin- en keukenmiddelen. Maar volgens Focwa wordt de kras daarmee nooit helemaal verwijderd.

Met tandpasta haal je enkel de lak van de andere auto weg en blijf je dus de kras zien. Bovendien is er kans op een doffe plek. Met WD40 wordt het oppervlak vettig en lijkt de kras optisch minder. Auto’s poetsen is een kunst, blijkt uit het dossier Carwash & Carcare.

Focwa benadrukt in zijn reactie dat het professioneel wegwerken van krassen of deuken, toch echt bij een erkend herstelbedrijf moet gebeuren. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.