Henri&Herman neemt Fiat-dealer Lettenmeijer over

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De vestiging van Lettenmeijer. (Foto: Lettenmeijer)

Stellantis-dealer Henri&Herman neemt Fiat-dealer Lettenmeijer over. Dat meldt het bedrijf aan Automotive. De overname past binnen de eigen plannen en die van importeur Stellantis, die streeft naar minder dealers, die hun activiteiten uitbreiden.  

Volgens Henri&Herman-dga Geerlof Stam passen de familiebedrijven goed bij elkaar. “We hadden al enkele jaren de wens om in Baarn een servicepunt te openen voor al onze merken om zo een optimale aftersalesservice in de regio te bieden. Dankzij de sterke lokale binding van Lettenmeijer zien wij deze overname als een perfecte aanvulling.”

Open

Het bedrijf is Fiat-dealer sinds 1948. Het bedrijf werd in 1919 opgericht door de overgrootvader van huidig eigenaar-directeur Ronald Lettenmeijer, zelf ruim veertig jaar werkzaam bij het bedrijf. Alle medewerkers gaan mee naar de nieuwe organisatie en blijven in de vestiging in Baarn werken. Ronald Lettenmeijer blijft de komende drie jaar als vestigingsmanager actief. “Ik heb geen opvolging en stond daarom open voor een overname. Onder de nieuwe eigenaar blijft de cultuur onveranderd; het draait om de klanten, de medewerkers, en om de servicegerichtheid.”Stellantis gaat in 2023 Nederland van een dealer- naar een agentmodel. Momenteel wordt er tussen de dealerverenigingen en Stellantis onderhandeld over de voorwaarden.

Uitbreiding

Henri & Herman is in 2015 ontstaan uit de fusie tussen Opel-dealers Stam en Nefkens. Na de overname van autofabrikant Opel door PSA in 2017 ging Henri&Herman verder investeren in de merken van PSA. In december 2020 nam het bedrijf Citroën-dealer van Oord over. Ook meldt Henri&Herman dat het in Nieuwegein Citroën toevoegt aan de Opel-vestiging. De vestiging is verbouwd en er zijn nu drie showrooms. Het derde merk moet nog worden ingevuld. In Zeist voegt het bedrijf de Opel en Citroën-vestiging samen. 

Henri&Herman staat op plek 31 in de Automotive Dealerholding Top 60.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Henri&Herman neemt Fiat-dealer Lettenmeijer over | Automotive Online

Henri&Herman neemt Fiat-dealer Lettenmeijer over

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De vestiging van Lettenmeijer. (Foto: Lettenmeijer)

Stellantis-dealer Henri&Herman neemt Fiat-dealer Lettenmeijer over. Dat meldt het bedrijf aan Automotive. De overname past binnen de eigen plannen en die van importeur Stellantis, die streeft naar minder dealers, die hun activiteiten uitbreiden.  

Volgens Henri&Herman-dga Geerlof Stam passen de familiebedrijven goed bij elkaar. “We hadden al enkele jaren de wens om in Baarn een servicepunt te openen voor al onze merken om zo een optimale aftersalesservice in de regio te bieden. Dankzij de sterke lokale binding van Lettenmeijer zien wij deze overname als een perfecte aanvulling.”

Open

Het bedrijf is Fiat-dealer sinds 1948. Het bedrijf werd in 1919 opgericht door de overgrootvader van huidig eigenaar-directeur Ronald Lettenmeijer, zelf ruim veertig jaar werkzaam bij het bedrijf. Alle medewerkers gaan mee naar de nieuwe organisatie en blijven in de vestiging in Baarn werken. Ronald Lettenmeijer blijft de komende drie jaar als vestigingsmanager actief. “Ik heb geen opvolging en stond daarom open voor een overname. Onder de nieuwe eigenaar blijft de cultuur onveranderd; het draait om de klanten, de medewerkers, en om de servicegerichtheid.”Stellantis gaat in 2023 Nederland van een dealer- naar een agentmodel. Momenteel wordt er tussen de dealerverenigingen en Stellantis onderhandeld over de voorwaarden.

Uitbreiding

Henri & Herman is in 2015 ontstaan uit de fusie tussen Opel-dealers Stam en Nefkens. Na de overname van autofabrikant Opel door PSA in 2017 ging Henri&Herman verder investeren in de merken van PSA. In december 2020 nam het bedrijf Citroën-dealer van Oord over. Ook meldt Henri&Herman dat het in Nieuwegein Citroën toevoegt aan de Opel-vestiging. De vestiging is verbouwd en er zijn nu drie showrooms. Het derde merk moet nog worden ingevuld. In Zeist voegt het bedrijf de Opel en Citroën-vestiging samen. 

Henri&Herman staat op plek 31 in de Automotive Dealerholding Top 60.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.